OSTAVKA NAKON GUŽVE NA ZBORU RADNIKA: Vučinić doskorašnji predsednik borda direktora nikšićke Železare

I. D. S.

13. 11. 2023. u 07:00

MAKSIM Vučinić nije više predsednik borda direktora nikšićke Železare. Neopozivu ostavku podneo je nakon što mu je na zboru radnika prećeno i gde je, tvrdi, fizički napadnut. Ipak, iz Sindikata su demantovali navode o napadu, te pozvali Vučinića da, ukoliko zasita želi da podrži radnike i železaru, da se vrati da to učine zajedno.

ОСТАВКА НАКОН ГУЖВЕ НА ЗБОРУ РАДНИКА: Вучинић доскорашњи председник борда директора никшићке Железаре

Maksim Vučinić, Foto Arhiva

Nakon što je saopšteno da je podneo ostavku na mesto predsednika borda direktora u EPCG Železara Nikšić, Vučinić je saopštio da je to učinio posle napada, verbalnog i fizičkog na zboru sa radnicima. Ističe da je od dana stupanja na funkciju do ostavke uložio sve napore da se situacija u fabrici pomeri sa mrtve tačke, ali da nije imao podršku ni sindikata ni menadžmenta kompanije.

- Nezdrava atmosfera koja je već duže vreme prisutna daje utisak da je pomenutim najprihvatljiviji postojeći status. Nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, gde sam uz pretnje i sam fizički napadnut, usledila je i moja ostavka. Imao sam motiv da budem deo privrede nakon završenog mandata u Skupštini koji sam apsolutno posvetio radnicima, pogotovu radnicima rudarsko-metalskog sektora i na kraju posebno radnicima Železare - poručio je Vučinić.

Sa druge strane, iz sindikata nikšićke železare tvrde da na zboru niko nije fizički nasrnuo na Vučinića, već da je došlo do verbalnog duela.

- Vučinić je imao našu punu podršku od prvog dana otkad je stupio na funkciju predsednika Odbora direktora, smatrajući da će sin našeg bivšeg predsednika biti jedan od nas. Kako je vreme odmicalo, ta nada je polako umirala, a danas je definitivno i ugašena. Gospodine Vučiniću, na našu žalost mi ne možemo da damo ostavku na naša radna mesta, jer je to jedino što imamo. Mi nemamo stranku koja je nastala iz Železare da odemo u to ime u Skupštinu, zahvaljujući radnicima - poručili su radnici te pozvali Vučinića da pokaže da je za i uz radnike.

Smetao "nekim strukturama"

PODRŠKU Vučiniću pružili su iz DNP-a, navodeći da je bio prisiljen na ostavku, jer je "smetao nekim strukturama".

- Odgovornom Vučiniću očito su "smetnja" bila njegova bezrezervna podrška radnicima Železare, čemu idu u prilog brojne parlamentarne istrage i doneseni zakoni i amandmani, kao i celokupna institucionalna borba za napredak države. Očigledno je "kriv" što je želeo da doprinese obnovi privrede i Železare, vrativši je u vlasništvo državne kompanije EPCG - poručuju iz DNP-a.

Pozivaju ga da se vrati i da zajedno podignu Železaru iz pepela.

- Imaće i punu podršku i zagarantovanu bezbednost, jer želimo svi u Crnoj Gori da znaju da nije bilo nikakvog fizičkog, već isključivo verbalnog duela, s obe strane. Nisu političari obespravljeni u Crnoj Gori od strane radnika, već je to do sada bilo obrnuto - naglasili su iz Sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)