ZAJEDNO DO ČITALAČKE PUBLIKE: Saradnju ozvaničili Kulturni centar Vojvodine i hercegnovska Biblioteka

V.V.

20. 11. 2023. u 13:07

Predstavljanje delatnosti hercegnovske Gradske biblioteke u Novom Sadu i Srbiji, a Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ u Herceg Novom i Crnoj Gori, kao i razmenu programa olakšaće i ubrzati nedavno potpisani protokol o saradnji ove dve ustanove.

ЗАЈЕДНО ДО ЧИТАЛАЧKЕ ПУБЛИKЕ: Сарадњу озваничили Kултурни центар Војводине и херцегновска Библиотека

Foto: Bblioteka HN

Protokol su potpisali direktor Kulturnog centra Vojvodine Nenad Šaponja i direktorka hercegnovske biblioteke Jasna Maslan.

- Protokol podrazumeva stvaranje zajedničke osnove za realizaciju kulturnih, izdavačkih, naučnih delatnosti i manifestacija, a samim tim i međusobnu podršku promotivnim aktivnostima - objasnila je Maslan.

Osim toga otvara se mogućnost za svestraniju saradnju sa izdavačkom kućom Agora koja, prema rečima Jasne Maslan, prevodi i objavljuje dela nekih interesentnih autora, na primer iz Kine, koje čitalačka publika u Herceg Novom nije imala priliku da sretne.

- Postoji koncept koji osmišljavamo zajedno i samo mogu da pohvalim ustanove iz Srbije koje su veoma raspoložene da pomognu manjim ustanovama kao što smo mi - rekla je Maslan.

Valja podsetiti da su upravo zahvaljujući Kulturnom centru „Miloš Crnjanski“ i Izdavačkoj kući Agora posetioci ovogodišnjeg međunarodnog sajma Trg od knjige, koji organizuje Gradska biblioteka, bili u prilici da se susretnu i razgovaraju sa proslavljenim romanopiscem iz Turske Burhanom Sonmezom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)