OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSI: Zajedništvo i socijalizacija osnova uspešnog rada

V.V.

01. 12. 2023. u 14:46

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar i 14 godina rada štamparije Naša ID kartica, zajedno su, u prostorijama NVO „Nova šansa u Novom“ obeležili korisnici Dnevnog centra za decu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Dečijeg doma Mladost Bijela.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСИ: Заједништво и социјализација основа успешног рада

Foto:RT HN

Predsednica NVO „Nova šansa u Novom“ Vesna Odalović istakla je da je  štamparija u kojoj je sada pet osoba sa invaliditetom u stalnom radnom odnosu opstala zahvaljujući sugrađanima ali i Opštini Herceg Novi koja im je partner na svim projektima. Prema njenim rečima štamparija tokom godine angažuje i više lica po ugovoru o radu kroz različite projekte. U Dnevnom centru 27+ za odrasla i stara lica angažovane su dve osobe sa invaliditetom.

- Smanjujemo broj nezaposlenih, ali i činimo humanu stvar za našu omladinu, što je ogromno zadovoljstvo - nalasila je Odalović.

I direktoricu Dnevnog centra za decu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Dragicu Kosić, raduje što su ova dva datuma obeležena  zajedničkim okupljanjem i što je time potvrđena kvalitetna saradnja.

- Mislim da je Opština Herceg Novi pokazala visok stepen odgovornosti i brige za lica sa invaliditetom. U jednoj nevladinoj organizaciji koja je uspešna u radu otvoren je servis 27+. To je velika stvar za mlade ljude koji su izašli iz naše ustanove i ovo predstavlja kompletiran servis za OSI i razlog je za zadovoljstvo - ocenila je Kosić.

Direktorica Dečijeg doma Mladost Marela Savić podsetila je da su već nekoliko puta zajedno sa Dnevnim centrom iz Sutorine obeležili dane posvećene osobama sa invaliditetom.

-Ovaj vid saradnje prava je stvar i na takvoj saradnji i u budućnosti treba insistirati i intenzivirati je u interesu svih naših korisnika. Socijalizacija je osnovni postulat u našem postupanju - apostrofirala je Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)