POD LUPOM 27 LAŽNIH DIPLOMA Tužilaštvo istražuje falsifikovano "znanje"

V.K.

06. 12. 2023. u 06:00

MINISTARSTVO prosvete, nauke i inovacija saopštilo je da su ove i prošle godine podneli 13 krivičnih prijava zbog sumnje u falsifikat inostranih diploma visokog obrazovanja i 14 zbog sumnje u falsifikat stranih isprava srednjeg obrazovanja.

ПОД ЛУПОМ 27 ЛАЖНИХ ДИПЛОМА Тужилаштво истражује фалсификовано знање

Foto: Alternativa Crna Gora

Univerzitetska profesorka i funkcionerka PzP, Branka Bošnjak nedavno je izjavila da je zavladala epidemija lažnih diploma i iznela tvrdnju da čak i u vrhu Vlade Crne Gore postoje pojedinci sa spornim diplomama! Upozorila je da Ministarstvo prosvete olako nostrifikuje sporne diplome.

Iz pokreta Alternativa saopštili su da, u Crnoj Gori ima 25.000 do 30.000 lažnih diploma! Najveći broj ih je u zdravstvu i prosveti, a dolaze iz Tutina, Novog Pazara, Prijepolja, Novog Sada, Bujanovca, Brčkog, Prištine, Trebinja. Iz ovog pokreta ukazuju da imaju bazu od preko 700 osoba sa lažnim diplomama koja pokrivaju najodgovornije pozicije u državnom sistemu!

- Ljudi sa fakultetom beže iz zemlje, jer se na konkursima za poslove javljaju partijski botovi koji trknu malo do Trebinja ili Tutina i za dan (1.500 evra) kupe diplomu pravnika ili menadžera - kaže za "Novosti" koordinator Alternativa Vesko Pejak.

Bivši ministar za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić kaže da su najveći problem partijska zapošljavanja bez provere. Pošto je bio na čelu komisije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je proveravala diplome, Miljanić kaže da je za vreme njegovog mandata, na njihovu adresu za konkretna lica došlo oko 60 prijava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024