ČELNIK ANB DA BUDE BEZ MRLJE: Poslanik NSD Jovan Vučurović na Sednici Odbora za bezbednost Skupštine Crne Gore

V.K.

29. 12. 2023. u 12:12

Na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, na kojoj se raspravljalo o predlogu zakona o dopuni Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbednost, poslanik Nove srpske demokratije Jovan Jole Vučurović kazao je da direktora i generalnog inspektora ove službe treba tražiti među licima koja do sada, ni na koji način, nisu bila njen deo.

ЧЕЛНИК АНБ ДА БУДЕ БЕЗ МРЉЕ: Посланик НСД Јован Вучуровић на Седници Одбора за безбедност Скупштине Црне Горе

Foto: DF

- Teško da ima čoveka u tom sektoru, posebno u ANB-u, koji nije učestvovao u nekim radnjama koje je ova služba preduzimala kako protiv političkih neistomišljenika, tako i u nekim akcijama koje se odnose na podršku organizovanom kriminalu, ali i nekim drugim nezakomnitim delatnostima - saopštio je Vučurović.

On je ponovio stav da poverenje koalicije koju predstavlja u ANB ne postoji.

- Mi ćemo se truditi da podržavamo sve ono što je dobro, ali, opet ponavljam, što se tiče ANB-a – mi imamo krajnje negativno iskustvo sa tom strukturom. Ne moram pominjati pojedinačno, jer mogao bih da nabrajam pola sata, nezakonite radnje koje su bile uperene protiv nas, naročito u vreme DF-a - kazao je on.

Podsetio je i na slučaj kada je ANB 2020. godine prisluškivala 350 ljudi, koji su bili na seminaru DF-a u Petrovcu.

- Taj predmet je sad u SDT-u, a prvooptuženi je upravo bivši direktor ANB-a, Dejan Peruničić. Dakle, zato kažem, ovo pet godina znači da opet treba da dođe neko ko je u tom periodu bio u toj službi, a pre pet godina je ona apsolutno bila podložna političkom utiucaju i pod komandom jednog čoveka, služeći za opstanak na vlasti njemu i njegovom organizovanom kriminalu, naveo je Vučurović.

On je apelovao na članove ovog skupštinskog tela da budu krajnje pažljivi, te da onaj koji dođe na čelo ANB-a mora biti neko ko nije dolazio u dodir sa organizovanim kriminalom, ili licima koja su se njime, pod zaštitom policijske značke, bavila.

Vučurović je kazao i da prošli ministar nije dao informacije koje se tiču zloglasne Sedme uprave nekadašnje Službe državne bezbjednosti Crne Gore, ali da će njegov politički subjekt nastojati da se sve o njoj iznese na svetlo dana.

- Mi ćemo u narednom periodu pokušati da, kroz reforme i razne dublje informacije, dođemo do saznja kako je ta služba funkcionisala, čemu je konkretno služila, iako mi znamo. Ali, eto, da dođemo do dokaza i do ljudi koji su stajali na njenom čelu - zaključio je poslanik Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu