PRAVOSLAVNA NOVA GODINA DOČEKANA U BUDVI: Nekoliko destina hiljada građana okupilo se na više lokacija (FOTO)

B. DABIĆ

14. 01. 2024. u 13:14

Nekoliko destina hiljada građana dočekalo je Pravoslavnu Novu godinu u Budvi na više lokacija.

ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА ДОЧЕКАНА У БУДВИ: Неколико дестина хиљада грађана окупило се на више локација (ФОТО)

Foto: Media Biro

Fenomenalna atmosfera, odličan provod i zadovoljstvo organizatora, Turističke organizacije  Budva i Opština Budva koji su nastavili sa spektakularnim zabavnim programom koji je počeo krajem 2023.

Sinoć je povodom dočeka Pravoslavne nove godine organizovan koncert budvanskog hip-hop udruženja "Radio Katakomba" i regionalnog hip-hop udruženja "Beogradski sindikat".

Foto: Media Biro

 

- Budvanska publika je željno iščekivala nastup Beogradskog sindikata. Ovaj hip-hop sastav je nakon 13 godina izdao novi album, te je budvanska publika imala priliku da uz dobre stare hitove i energičan nastup tog benda uživa i u novim pesmama koje su izdali upravo prošle godine - kazala je predstavnica TO Budva, Tamara Marković.

Članovi sastava "Beogradski sindikat" su od samog početka koncerta napravili sjajnu atmosferu na glavnom gradskom trgu u Budvi, a svakom novom pesmom sve više zagrevali atmosferu.

Foto: Media Biro

 

- Ovo nam je jedna od najboljih publika, ovde je uvek predivno. Nikad bolja atmosfera, nikad bolja publika. Izuzetno nam je drago što se po prvi put organizuje ovakva proslava pravoslavne Nove godine u Budvi, a mi smo tu neki pioniri, tako da je ovo velika čast za nas - kazao je muzičar ovog hip-hop sastava, Feđa Dimović.

Momci iz "Beogradskog sindikata", svojoj 25 godina dugoj  karijeri publici u Budvi predstavili su i novi album

- Izdali smo novi album pre šest meseci što nas je povuklo i dalo nam vetar u leđa, osvežili smo svoj repertoar, tako da je to dva sata programa. Mi to zovemo “Sindikalni trening” – dobro dođe u ovo zimsko vreme da se ljudi iskaču, da im bude lepo, da čuju i nešto pametno, emotivno, umno. Dajemo sve od sebe jer nas to čini srećnim i ovo nas održava u životu. Ovo je 25. jubilarna godina Sindikata, tako da je još veća čast samim tim - kazao je Ognjen Janković.

Foto: Media Biro

 

Osim velikih hitova kao što su “Sistem te laže”, “Balada disidenata”, “Mi smo ta ekipa”, dobar deo repertoara je bio prilagođen za mlađu publiku koja je uživala u afro-bitovima i modernom zvuku sa novog albuma. S druge strane, muzičari su se potrudili da novim generacijama približe i etno zvuk koji je, kako kažu, “suština naše muzičke istorije". Gošća koncerta je stoga bila etno pevačica iz Nikšića Tijana Vučetić.

Istovremeno, na drugoj gradskoj lokaciji sinoć je održano još jedno muzičko veče Adriatic Street Food festivala gde je nastupio budvanski bend Priganitze, dok će ovogodišnje izdanje festivala biti završeno danas uz nastup benda Nitro.

Tako će se zaokružiti uspešna i uzbudljiva praznična sezona u Budvi, tokom koje se ponovo pokazalo da je crnogorska metropola turizma epicentar dobrog provoda i u zimskim mesecima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024