S PRAZNIKOM MIMOZE I KARAVAN PRIJATELJSTVA: Mimoze zamirisale u Beogradu i na Zlatiboru

V.V.

18. 01. 2024. u 16:39

Praznik mimoze ove godine pod sloganom “Za sve gušte” biće održan od 15. februara do 3. marta a ovih dana traje promocija u regionu. Mažoretke, trombonjeri, Gradska muzika i članovi Maškara prodefilovali su u Beogradu, Knez Mihailovom i nastupili na Trgu Republike, danas (četvrtak, 18. januar) su na Zlatiboru.

С ПРАЗНИКОМ МИМОЗЕ И КАРАВАН ПРИЈАТЕЉСТВА: Мимозе замирисале у Београду и на Златибору

Fotoa: V.V.

U Karavanu prijateljstva je i  predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, a beogradsku promociju podržao je  predsednik Gradske opštine Zvezdara, Vladan Jeremić.

- Kada neka manifestacija opstane punih 55 godina ka Praznik mimoze to znači da ima sve što je neophodno, pre svega kvalitet i posećenost, poručio je Katić i dodao da upravo fešta u Beogradu najavljuje ono što se čeka ove godine u Herceg Novom, a to će definitivno biti spektakl  sa pedesetak

Svečanosti počinju Abrumom u četvrtak, 15. februara, a Praznik će zvanično biti otvoren u petak, 16. februara nakon čega sledi veliki koncert Halida Bešlića na platou ispred hotela Igalo. Drugog vikenda, 24. februara nastupiće Svetlana Ceca Ražnatović, dok će svečano zatvaranje biti organizovano 2. marta uz spaljivanje Karnevala i koncert Prljavog kazališta.

 Osim koncerata regionalnih zvezda posetioce očekuju berba mimoze – Fešta od mimoze, ribe i vina, maskenbali, karnevali, pozorišni, književni i programi za decu.

Vladan Jeremić naglasio je da mu je posebno  drago da je opština Zvezdara, zahvaljujući sporazumu o saradnji sa Herceg Novim, deo  ove festivalske priče.

Posle Beograda i Zlatibora sledepromocije Praznika mimoze  u Sarajevu, Banja Luci i u Trebinju.

Promociju Praznika mimoze u Srbiji  podržali su i predstavnici ambasade Crne Gore u Srbiji, kao i beogradskih opština Stari grad, Zemun, Zvezdara i Sopot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)