PETICIJA PRIREĐIVAČA IGARA NA SREĆU: Traže način da olakšaju kockanje

I. D. S.

22. 01. 2024. u 07:31

ORGANIZATORI igara na sreću nezadovoljni su nedavno usvojenim izmenama zakona kojim je ukinuta mogućnost da se novac za klađenje uplaćuje na specijalnim terminalima i trafikama. Uplate je, shodno usvojenim izmenama, moguće izvršiti samo u kladionicama i preko platnih kartica. Stoga je Udruženje priređivača igara na sreću pokrenulo peticiju i za svega nekoliko dana prikupili su više od 20.000 potpisa. Prikupljene potpise predali su Skupštini, te očekuju da će poslanici ukinuti njima sporan član.

ПЕТИЦИЈА ПРИРЕЂИВАЧА ИГАРА НА СРЕЋУ: Траже начин да олакшају коцкање

Foto: Profimedia

Skupština Crne Gore je krajem godine usvojila izmene Zakona o igrama na sreću, a kojima se povećava koncesija za priređivače, ali i ograničiva gde se može uplatiti novac za klađenje. Naime, uplate na onlajn nalog u Crnoj Gori biće moguće samo na dva načina. Prvi je direktno na uplatnom mestu - u kladionici, a drugi je putem platnih kartica. To znači da više neće moći da se uplaćuje putem specijalnih terminala, najčešće na benzinskim pumpama i marketima, kao i na trafikama. Upravo taj deo sporan je za kladioničare, te su pre nekoliko dana Skupštini predali peticiju sa više od 20.000 potpisa, tražeći ukidanje člana 68f Zakona o igrama na sreću, kojim je to regulisano.

Kako je obrazloženo iz Ministarstva finansija, kod uplata koje su novim zakonom onemogućene, postoji rizik od pranja novca. Oni su kazali da su kod ranijeg slanja nacrta Zakona o igrama na sreću dobili preporuke iz Saveta Evrope da moraju da smanje keš uplate na račune igrača koje nisu povezane sa priređivačima i da su tu preporuku morali uvažiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)