CRNA GORA ODBILA DA GA IZRUČI: Saslušan turski državljanin, sud mu odredio zabranu napuštanja stana

V.K.

01. 02. 2024. u 20:00

TURSKI državljanin Binali Čamgoz saslušan je danas u Osnovnom sudu u Podgorici zbog optužbi da je koristio falsifikovana dokumenta.

ЦРНА ГОРА ОДБИЛА ДА ГА ИЗРУЧИ: Саслушан турски држављанин, суд му одредио забрану напуштања стана

Foto: V. K.

Određena mu je mera zabrane napuštanja stana i odbijen je predlog za određivanje pritvora.

Iz suda je saopšteno da je turskom državljaninu B. C.zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici izrekao je meru nadzora zabrana napuštanja stana.

- Radi se o osumnjičenom koji je u Crnoj Gori tražio azil, ne postoji pravosnažna presuda suda na osnovu koje bi se moglo utvrditi da je on pripadnik organizovane kriminalne grupe, u pitanju je lice sa trajnim invaliditetom od oko 90 odsto, a on u Crnoj Gori gotovo dve godine neprekidno boravi sa porodicom. Ukoliko osumnjičeni prekrši izrečenu meru, protiv njega će se odrediti pritvor - saopšteno je iz Suda.

Turski državljanin Binali Čamgoz, kojeg je Crna Gora odbila da izruči Turskoj po međunarodnoj poternici, negirao je pre dva dana krivicu pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, gde je priveden povodom korišćenje falisifikovanih dokumenata 2022. Turska ga potražuje zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva. Crna Gora je odbila da ga izruči zbog zdravstvenog stanja, ali i etničkog porekla zbog kojeg bi, kako sumnjaju, mogao biti dodatno ugrožen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)