POČEO 55. PRAZNIK MIMOZE: Slavlje života, čuvanje starih i stvaranje novih prijateljstava (FOTO)

V.V.

17. 02. 2024. u 15:06

Na tradicionalnoj Fešti od mimoze, ribe i vina, u Baošićima, na jednom od prvih programa 55. Praznika mimoze, okupilo se oko 35 hiljada posetilaca iz Crne Gore, regiona i Evrope.

ПОЧЕО 55. ПРАЗНИК МИМОЗЕ: Славље живота, чување старих и стварање нових пријатељстава (ФОТО)

Foto: Praznik mimoze

- Veliki je broj gostiju iz gradova prijatelja Herceg Novog, pobratimskih gradova i gradova iz Crne Gore i regiona. Tu su predstavnici diplomatskog kora, a lepo je što se svi oni rado odazovu našem pozivu - kazao je predsednik Opštine Stevan Katić i dodao „ako se po jutru dan poznaje, ovo što se desilo obećava rekordnu turističku sezonu“.

Foto: Praznik mimoze

 

Na fešti danas a na prvom velikom maskenbalu večeras biće  ambasadori SAD, Rumunije, Ruske Federacije, Srbije, delegacije ambasada  Kine, Mađarske…

Predsednik beogradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić kazao je da se potvrdilo ono što su znali, da su organizatori Praznika mimoze sjajan tim koji odlična energija.

- Poslužilo je i vreme, a po broju posetilaca se može videti da će i ove godine biti pun pogodak. Siguran sam da će svi koji posete manifestaciju uživati u bogatom sadržaju koji je pripremljen. Ponosan sam na činjenicu da su Herceg Novi i  Zvezdara potpisale sporazum formalno a nastojaćemo da i praktično pokažemo da je saradnja moguća u raznim vidovima: turizmu, sportu, kulturi, obrazovanju, zdravstvu - zaključio je Jeremić.

Foto: Praznik mimoze

- Festival  mimoze je zaista postao turistički brend u BiH, kao sinonim dobre zabave i sunca u februaru, kazao je ambasador BiH Branimir Jukić i najavio za sutra (nedelja, 18. Februar) Dane Hercegovine. Podsetio je i da Herceg Novi ima protokol o saradnji sa Trebinjem i Velikom Kladušom, odlične odnose sa Bijeljinom i Neumom ali i sa drugim gradovima, a vezuju ih i dva velikana Ivo Andrić i Zuko Džumhur. Ambasador Severne Makedonije u Crnoj Gori, Zećir Ramčilović, drugi put je u Herceg Novom na Prazniku mimoze i oduševljen je  organizacijom, pozitivnom energijom.

_ Sreo sam puno ljudi iz Makedonije a Herceg Novi i Bitolj su  pobratimski gradovi. Jedna naša vinarija učestvuje na Salonu vina…Svakako Crna Gora, Herceg Novi  i Makedonija spajaju ljude i šire pozitivnu energiju, ocenio je Ramčilović.

Praznik mimoze trajaće do 3. marta a ključevi grada su do tada u rukama karnevalista. Na koncertu Halida Bešlića sinoć (16. Februar) u Igalu bilo je preko  25 hiljada posetilaca.

Foto: Praznik mimoze

 

Otvorena je i izložba cveća. Šarena povorka trombonjera, mažoretki, Gradska muzika, đenovička  muzika, maske, prodeflovali su od srca starog grada, Sat kule do Igala. I u ovoj povorci uz čelnike  lokalne samouprave, bili su predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, ministarstava, kao i čelnici gradova pobratima i prijatelja Herceg Novog, gosti i meštani.

Praznik mimoze potvrdio da donosi  radost, jača prijateljstva i stvara nova, donosi dobru zabavu, brojne kulturne i sportske programe, najavljuje proleće, rečju slavi lepšu stranu života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!