NEĆE ULICU PAVLA BULATOVIĆA: Samostalni poslanik Zeković protiv "polarizacije"

V.K.

19. 02. 2024. u 07:00

SAMOSTALNI odbornik u podgoričkom parlamentu i član Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Saša Zeković apelovao je na Savet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova da odustanu od predloga Demokratske Crne Gore da ubijeni savezni vojni ministar Pavle Bulatović dobije ulicu u Podgorici.

НЕЋЕ УЛИЦУ ПАВЛА БУЛАТОВИЋА: Самостални посланик Зековић против поларизације

Skupština Podgorica

- Ukoliko težimo tome da zaustavimo dalju polarizaciju našeg društva, od ovog predloga treba odustati, jer objektivno ne postoji nijedan argument za njeno donošenje - izjavio je Zeković.

On veruje da pozitivno mišljenje ne bi dala ni ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

- Dodeljivanje ovog naziva nekoj od ulica u Zagoriču ili Murtovini, tu su za sada jedine ulice bez naziva, doživelo bi se i kao otvorena provokacija prema civilnim žrtvama i pokušaj revizije novije istorije kako bi se afirmisala, preko njenih protagonista, najgora od svih politika koja je uništila Crnu Goru - poručio je Zeković.

Pavle Bulatović, ministar odbrane nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije, ubijen je 7. februara 2000. godine u Beogradu, u restoranu fudbalskog kluba Rad na Banjici. Zločin još nije rasvetljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)