SA ZBORA RADNIKA INSTITUTA IGALO: Plate opet kasne, ali neće prekidati rad

V.V.

21. 02. 2024. u 13:43

Sve realnija mogućnost uvođenja stečaja u Institut Igalo bila je tema zbora radnika ove ustanove koji su uprkos brojnim problemima pa i kašnjenju decembarske i januarske plate, sa izvršnim direktorom Zoranom Kovačevićem dogovorili da nastave da rade.

СА ЗБОРА РАДНИКА ИНСТИТУТА ИГАЛО: Плате опет касне, али неће прекидати рад

FOTO:V.V.

Vlada Crne Gore i Komisija za rešavanje statusa Instituta ulažu napore da do stečaja ne dođe, informisao je Kovačević i dodao „da to nije varijanta, nego da će se upravo raditi na pronalasku rešenja za akutne probleme vezane za tekuću likvidnost, a kasnije i onih za unapređenje poslovanja“.

Podsetićemo, račun Instituta je u blokadi zbog tužbe Jugobanke AD Beograd u stečaju, kao i pojedinih tužbi radnika. Kovačević smatra da će ukoliko se na nivou države reši problem sa Jugobankom, kao što je i dogovoreno, lakše razgovarati o svim ostalim problemima.

Zaposleni, nose najveći teret u ovoj situaciji,ocenio je Kovačević i istakao da radnici neće „prekidati pružanje usluga bolesnicima iz Crne Gore, koji su sada dominantno prisutni u Institutu Igalo, duboko uvereni da će  odgovornost aktuelne Vlade i Komisije i operativnog tima koji to zastupa, brzo naći adekvatno rešenje“ za nagomilane probleme.

Predsednica Sindikata Instituta Marija Obradović naglasila je da je situacija jako teška jer plate kasne dva meseca i da je zbor organizovan kako bi  direktor Zoran Kovačević predstavio planove, rezultate pregovora sa novom Vladom i eventualna rešenja.Podsetila je i da su od svih dosadašnjih zahteva nadležni ispunili samo jedan- usvojen je kolektivni ugovor.

-U oktobru je tadašnja Vlada predložila niz rešenja,  a za nas su bila tri bitna. To je da se usvoji kolektivni ugovor, reši pitanje duga prema Jugobanci i da se otkupe akcije od manjinskih akcionara - podsetila je Obradović.

Dva pitanja su i dalje bez rešenja jer je sa dolaskom nove Vlade opet blokiran račun zbog duga Instituta ka Jugobanci i sav zarađeni novac ne možemo da dobijemo, rekla je Obradović. Sada zaposleni imaju utisak da se aktivnije razgovara o Institutu nego u prošlom periodu.

- Ne možemo da očekujemo brze i konkretne korake, jer su problemi dugogodišnji, ali imamo  nadu da će se  ipak stvari rešiti uskoro - kazala je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024