DOJAVE O BOMBAMA ZAUSTAVLJAJU NASTAVU: Osim u srednjoj, nastava prekinuta u tri osnovne škole u Herceg Novom

V.V.

29. 02. 2024. u 15:49

Nakon Srednje škole, na meti dojavljivača o bombama našle su se i tri hercegnovske osnovnoškolske ustanove, „Dašo Pavičić“, „Orjenski bataljon“ i „Milan Vuković“.

ДОЈАВЕ О БОМБАМА ЗАУСТАВЉАЈУ НАСТАВУ: Осим у средњој, настава прекинута у три основне школе у Херцег Новом

fOTO: RT HN

Nastava je prekinuta, poslepodnevna smena radi onlajn. Samo u školi „Ilija Kišić“ nastava se odvija redovno. Odeljenje bezbednosti Herceg Novi u saradnji sa Odsekom za visokotehnološki kriminal i Odsekom za antidiverzionu zaštitu Uprave policije i predstavnicima Interpola radi na pronalaženju osoba koja stoje iza dojava o bombama.

Na konferenciji za novinare o tome je informisao načelnik hercegnovskog Odelenja bezbednosti,Slobodan Đokić, istakavši da je zaštita dece obezbeđena i preventivnim delovanjem i obilascima svih škola.

-Nakon svake prijave, policija izađe na teren u najkraćem roku. U svega nekoliko minuta mi smo u školama u cilju pronalaska eventualno neke naprave. Obavimo odmah evakuaciju dece, nastavnika, osoblja, kako bi preuzeli kontrolu - objasnio je Đokić.

Nakon obilaska škola i utvrđivanja da je reč o lažnim dojavama, pripadnici policije obaveštavaju kolege u Odseku za visokotehnološki kriminal.

Đokić je kaže uveren da će kao i do sada otkriti i ovog počinioca. Prema njegovim rečima ta problematika je složena,ali ima  nekih pomaka.

fOTO: RT HN

-Nadam se da ćemo  brzo rešiti ovaj problem u Herceg Novom. Sa sličnih mejlova ili iste platforme, osim u Herceg Novom, stižu preteće poruke i u Kotoru - kazao je Đokić.

Rešavanje slučaja o lažnim dojavama je prioritet i u  Sektoru za suzbijanje kriminala.

Đokić ističe da su pozvali  Odsek koji se bavi antidiverzionom zaštitom koja je izašla na lice mesta sa specijalnim vozilima i deset službenika koji se bave otkrivanjem eventualno postavljenih eksplozivnih naprava.

- Oni su sa nama obavili  detaljan pregled Srednje škole i utvrđeno je da je ona potpuno bezbedna i da je dojava lažna.

Pripadnici policije čuvali su tokom noći zgradu školskog centra, a nakon početka nastave, ostali su u blizini škole. Iako su znali da je današnja prijava lažna, postupili su u skladu sa protokolom i evakuisali sve škole koje su dobile mejlove preteće sadržine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!