PODGORIČANI NE UVAŽENI: Deo članstva "Evrope sad" u Glavnom gradu "zaratio" sa centralom

V.K.

02. 03. 2024. u 07:00

DEO raspuštenog podgoričkog odbora Pokreta "Evropa sad", koji je pod kontrolom predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, i centrala ove partije, izneli su različite informacije o posledicama raskola u toj stranci u glavnom gradu.

ПОДГОРИЧАНИ НЕ УВАЖЕНИ: Део чланства Европе сад у Главном граду заратио са централом

PES

Najpre se oglasio raspušteni odbor koji tvrdi da su "svi članovi podgoričkog odbora PES-a podneli ostavke na sve funkcije u toj partiji", prilažući kao dokaz fotografiju sa 19 članova. Na njoj se vidi Nađa Ljiljanović koja je zaposlena u kabinetu predsednika Milatovića. Ona će uz poslanicu Jevrosimu Pejović predvoditi novi odbornički klub.

Sat kasnije, javili su se iz centrale PES-a tvrdeći da je reč samo o delu članstva i najavljuju formiranje novog odbora u najkraćem roku koji će navodno činiti veliki broj dosadašnjih članova.

Iz raspuštenog odbora PES-a rukovodstvu stranke zameraju što, kako tvrde nisu uvažili njihovo zalaganje i doprinos i što su ignorisali njihov predlog liste kandidata za parlamentarne izbore. Navode kako je "finale" bila nedavna odluka rukovodstva da podgorički odbor raspusti bez ikakvog obaveštenja, razgovora ili konsultacija.

Uz Spajića

NIKŠIĆKI odbor PES-a saopštio je da pruža jednoglasnu podršku premijeru, Vladi, poslaničkom klubu i parlamentarnoj većini da nastave sve procese započete nakon formiranja nove izvršne vlasti. Podršku daju odbori u Kolašinu, Andrijevici, Kotoru, Cetinju, Rožajama, Beranama, Tivtu, Pljevaljima.

- Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu "Evropa sad" - navodi su u saopštenju podgoričkog odbora.

Međutim, juče je šef poslaničkog kluba PES Vasilije Čarapić saopštio da je vlast u Podgorici stabilna.

- Verujemo da će konstituenti vlasti poštovati koalicioni sporazum. Uveren sam da niko ne želi prekompoziciju vlasti sa DPS, jer će u protivnom morati da preuzme svu odgovornost - poručio je Čarapić.

Izvršni odbor PES-a je u nedelju, nakon što je Jakov Milatović podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika i sve ostale pozicije u stranci, raspustio podgorički i barski odbor. Podgoričkim je rukovodio upravo Milatović, dok iz PES-a tvrde da je bio nefunkcionalan, jer se nije sastajao više od godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)