RATNICI PRETE PROTESTIMA: Borci izigrani, Vlada nije pripremila zakon

V.K.

09. 03. 2024. u 07:00

UDRUŽENjE boraca ratova od 1990. godine Crne Gore poziva premjera Milojka Spajića da obavesti korisnike boračke i invalidske zaštite zašto nije izrađen predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti po zaključku skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje od 29. decembra 2023. godine.

РАТНИЦИ ПРЕТЕ ПРОТЕСТИМА: Борци изиграни, Влада није припремила закон

V.K.

Podsećaju da je tim zaključkom zadužena Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo  rada i socijalnog staranja da, najkasnije do 1. marta ove godine, izrade predloženi zakon i konstaovano da će, ukoliko se to ne uradi, „predstavnici svih poslaničkih klubova, najkasnije do 1. juna, zajedno predložiti i usvojiti svoj Predlog ZOBIZ“.

-Ovakva formulacija zaključka, posebno njegov drugi deo o mogućem povlačenju izrade predloga ZOBIZ sa vladinog na rezervni skupštinski položaj, pokazatelj je nedozvoljivih političkih improvizacija, loše namere i krajnje neodgovornog i uvredljivog odnosa Vlade i skupštinske većine prema korisnicima boračke i invalidske zaštite, kaže predsednik udruženja Radan Nikolić, dodajući da je Vlada uskratila informaciju zašto predloženi zakon nije urađen u prvomatorskom roku i šta  potom sledi. -Zato javno upozoravamo premijera Spajića da Crna Gora nije privatna država, a javni interes partijski i da se ne igra sa dostojanstvom, zdravstvenom i materijalnom sigurnošću korisnika boračke i invalidske zaštite.

Nišić zloupotrebila položaj

MINISTARKA  Nišić je, zloupotrebljavajući službeni položaj, zakulisno uključila u izradu predloga ZOBIZ direktorku Akcije za ljudska prava Teu Gorjanc Prelević i predstavnike Bošnjačke stranke. Prvenstveni cilj bio joj je da se kroz izmenu odredbi o jodnakratnoj novčanoj naknadi iz ZOBIZ, namenjenih obeštećenju porodica civilnih žrtava NATO bombardovanja Crne Gore 1999. godine, ponovo obeštete porodice civilnih žrtava u slučaju Štrbci koje su to pravo ostvarile u sudskom postupku, a što je pokušaj prevare iz koristoljublja - navodi Nikolić.

Iz Udruženja, takođe, traže da pothitno obezbedi transparentnu izradu predloga ZOBIZ uz uklanjanje iz tog postupka ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić. 

- U protivnom eto nas uskoro pred Vladom i u Vladi Crne Gore, a odgovornost za takvo stanje stvari je isključivo na premijeru Spajiću koji bi morao pozvati na odgovornost  ministarku Nišić za čiji je rad i sam odgovoran - poručio je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!