BOLJI DANI ZA BOLNICU MELJINE: Radnici potpisali nove ugovore na 12 meseci

V.V.

10. 03. 2024. u 12:03

Iz Ministarstva zdravlja potvrdili su da su radnicima Bolnice Meljine od 1. marta ugovori produženi na 12 meseci, a planirano je raspisivanje javnih oglasa kako bi smanjili broj doktora koji dolaze na ispomoć i povećali broj zaposlenih. Time bi bila omogućena kvalitetnija zdravstvena zaštita.

БОЉИ ДАНИ ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ: Радници потписали нове уговоре на 12 месеци

Foto:V.V.

Podsetićemo, Bolnica Meljine, bila je skoro pred zatvaranjem nakon neuspele privatizacije, što je lani kulminiralo.Radnici mesecima nisu dobijali platu, medicinski kadar se ubrzano osipao, nedostajalo je opreme, a postojeća je bila stara. Prošle godine Vlada Crne Gore i uprava Bolnice, kao prelazno rešenje realizovali su pripajanje ove ustanove KBC Kotor. Sada su ugovori radnicima  produženi za još 12 meseci. Situacija se menja na bolje, a Bolnica Meljine radi u prostoru i sa kadrom koji je imala i pre pripajanja KBC Kotor, uz koordinaciju glavnih sestara i kompletnog menadžmenta.

Ministarstvo zdravlja je predložilo da menadžment  KBC Kotor predvidi u Meljinama odeljenje hirurgije, ginekologije, interne medicine, fizikalne medicine i hiperbaričnu komoru. Na inicijativu KBC KO, osposobljena je  Služba za laboratorijsku dijagnostiku, i primljeno nekoliko radnika nemedicinskog kadra.

U bolnici je sada 12 stalno angažovanih lekara, dvojica specijalista interne medicine sa užom specijalizacijom iz oblasti kardiologije, interne medicine, opšte hirurgije, ginekologije i akušerstva, fizikalne medicine i rehabilitacije, psihijatrije, anestezije i reanimacije, ortopedije i traumatologije – baromedicina i jedan specijalizant iz oblasti interne medicine. Na ispomoć dolaze doktori iz Crne Gore i regiona i to  specijalisti readiologije, interne medicine, pedijatrije, pedijatrije sa užom specijalizacijom iz oblasti neonatologije, ginekologije i akušerstva, opšte hirurgije. Broj konsultanata varira u zavisnosti od potreba, a okvirno je njih deset.

Plnirana je i nabavka opreme,bifaznog defibrilatora, ultrazvučnog aparata, CTG-a za blizance i EKG aparata.Iz Ministarstva je potvrđeno  da je u toku evaluacije ponuda, pribavljanje neophodnih dokaza u cilju rangiranja i donošenja odluke o izboru. Zbog neispravne ponude za CTG aparat za blizance, postupak će biti ponovljen.Potrebe Bolnice Meljine uzete su u obzir i prilikom planiranja nabavke  hrane, sredstava za održavanje higijene, potrošnog medicinskog materijala i u skladu sa navedenim sprovedene su tenderske procedure i sklopljeni ugovori sa dobavljačima koji isporuke obavljaju sukcesivno, prema pojedinačnim potrebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024