ZEĆANI PRETE PROTESTIMA: Odbor "Za spas Zete" nezadovoljan zbog odluke o odlaganju razgraničenja sa Podgoricom

I. D. S.

14. 03. 2024. u 07:15

MINISTARSTVO javne uprave odlučilo je da se razgraničenje Podgorice i Zete dalje razmatra nakon što se utvrde konačne granice glavnog grada i Tuzi.

ЗЕЋАНИ ПРЕТЕ ПРОТЕСТИМА: Одбор За спас Зете незадовољан због одлуке о одлагању разграничења са Подгорицом

Zgrada Opštine Golubovci u Zeti, Foto Fejsbuka

Ovakvu odluku u Odboru "Za spas Zete" nazivaju sramnom i navode da Vlada nije profesionalno dorasla ovom poslu. Najavili su i mnogućnost protesta ukoliko se ovakav stav prema problemu razgraničenja dve opštine uskoro ne promeni.

Kako kažu iz Odbora "Za spas Zete", pre nekoliko dana je problematizovano razgraničenje Tuzi i Podgorice, koje već duže vreme nikoga nije zanimalo, a Zakon o teritorijalnoj organizaciji odjednom postaje bitan, tako što se pojedine odredbe tumače na pogrešan način, odnosno onako kako odgovara pojedincima, donosiocima odluka.

- Predstavnici Opštine Zeta su skrenuli pažnju javnosti, a ujedno i uputili instrukcije Ministarstvu javne uprave, da su izdvajanje Opštine Tuzi iz glavnog grada (2017. godina), i nakon toga izdvajanje Opštine Zeta iz glavnog grada (2022. godina), potpuno različiti procesi teritorijalnih promena, kao i da su zakonski okončani, što potvrđuje i samostalno funkcionisanje ovih novih opština - navode u Odboru. - Procesi razgraničenja i raspodele imovine su poslovi koji su dodeljeni formiranim odborima za razgraničenje, i u pitanju su poslovi tehničke prirode, koji ne dovode u pitanje neke nove teritorijalne promene, već samo mogu dovesti do arbitraže.

Apel

U SAOPŠTENjU Odbor "Za spas Zete" apeluje na predsednika Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića, da "u moru svojih obaveza odvoje makar pola sata vremena za Zetu". Apelovali su i na Zećane koji se nalaze u Skupštini i Vladi, Slađanu Kaluđerović, Milana Kneževića i Aleksu Bečića, da pokušaju da pomognu u prevazilaženju krize.

Kako ističu u Odboru, nijednim slovom pomenutog zakona nije uslovljen rad jednog ili drugog odbora za razgraničenje. Zato su pozvali sve koji mogu da pomognu po pitanju razgraničenja, jer će u suprotnom Zeta biti ograničena opština bez svoje imovine, koja neće moći da realizuje nijednu investiciju niti će moći da se razvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)