ZBOG KAŠNJENJA TENDERA: Zakupcima kupališta na primorju Crne Gore produženi ugovori

V.V.

17. 03. 2024. u 12:12

Kupališta na primorju Crne Gore biće spremna za turističku sezonu 1. maja a traži se zakonski utemeljen način da ugovori sa aktuelnim zakupcima budu produženi, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

ЗБОГ КАШЊЕЊА ТЕНДЕРА: Закупцима купалишта на приморју Црне Горе продужени уговори

fOTO: V.V.

Ovakva odluka doneta je nakon što su uvaženi  zahtevi turističke privrede koja je ukazivala da kašnjenje u pripremi tendera za davanje kupališta u zakup može ugroziti  turističku sezonu. Tender za davanje kupališta u zakup biće  odgođen za treći kvartal, odlučeno je na sednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Državna sekretarka u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Majda Adžović potvrdila je da je opredeljenje Vlade da kupališta 1. maja budu spremna.

– Ministarstvo će pristupiti revidiranju ugovora uz novi cenovnik do kraja kupališne sezone. Takođe, nova bodovna politika i sistem planiranja kupališta biće primenjeni na prvom sledećem tenderu, čija priprema će započeti u trećem kvartalu, a koji će biti sproveden na vreme, za razliku od dosadašnje prakse  – kazala je Adžović.

Ona je informisala i da u ovom resoru pripremaju Program privremenih objekata u zoni morskog dobra, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata koji će biti usvojen do kraja marta ove godine.

– S obzirom na dolazeću letnju turističku sezonu i važnost adekvatnog planiranja, Ministarstvo se fokusiralo isključivo na postavljanje novih kupališta, dok će postojeća ostati nepromenjena. Ova odluka donesena je sa ciljem osiguranja pravovremenog početka turističke sezone, uz poštovanje zakonskih propisa – objasnila je Adžović.

Ideja Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom je da kupališta budu data u zakup pod pravičnijim i transparentnijim uslovima a biće sprovedena fazno. Saradnja resornih ministarstva, JPMD i Komore biće nastavljena kroz striktnu kontrolu poštovanja svih ugovornih obaveza zakupaca plaža, a naročito izdavanja fiskalnih računa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu