FESTIVAL PRIJATELJSTVA I DOBRE ZABAVE: Mimoza dens sa 750 učesnika

V.V.

17. 03. 2024. u 14:04

Mimoza dens festival, deo 55. Praznika mimoze, treći put je organizovao hercegnovski kulturno-sportski centar Diano u saradnji sa Udruženjem umetnika Crne Gore.

ФЕСТИВАЛ ПРИЈАТЕЉСТВА И ДОБРЕ ЗАБАВЕ: Мимоза денс са 750 учесника

foto: Vuk Ilić

U Dvorani Park, skoro 12 sati plesalo je više od 750 učesnika iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore.

Nakon što je stručni žiri odgledao i ocenio sve koreografije priređeno je u Dvorani Park Gala veče nagrađenih, na oduševljenje brojne publike koja je i takmičarske nastupe pratila s pažnjom i ljubavlju prema umetnosti plesa. Tako je punih 12 sati trajala magija plesa u kojoj su svoj talenat i umeće pokazali plesači različitih uzrasnih kategorija i plesnih pravaca.

Festival je otvorio predsednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović naglasivši da je osim dobre organizacije i karaktera festivala  najvažnije što je reč o festivalu prijateljstva i dobre zabave.

- Herceg Novi je već navikao da ga Kulturno sportski centar Diano obraduje nagradama sa svetskih plesnih podijuma, da nas okuplja na izuzetnim koncertima tokom godine ovde u Dvorani Park, a ovaj festival je već treću godinu korak više ka profesionalizmu i promociji Herceg Novog - kazao je Otović.

Na Gala večeri nastupilo je deset najboljih, a nagrade je uručio potpredsednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur.

Prvo mesto, novčanu nagradu od 500 evra  i pehar Mimoza dens festivala osvojila je koreografija „King of Broadway“ – City Jazz iz Banjaluke. Tek korak iza njih, na drugom mestu su članice KSC Diano sa koreografijom „Čekajući Godoa”, koje su nagrađene sa 300 evra, dok je treće mesto i novčanu nagradu od 200 evra zaslužila koreografija „Sun“ Art Centra iz Beograda.

Dodeljene su i specijalne nagrade beogradskog Art Centra. Učešće na festivalu koji oni organizuju u junu ove godine priznanje je za KSC Diano i koreografiju „Feeling good“, dok će na festival u Španiji, početkom jula ove godine putovati City jazz iz Banja Luke sa koreografijom „Trebaš li me“.

Učesnici, publika, članovi žirija i festivalu su dali odlične ocene za šta je posebno zaslužna direktorica KSC Diano – Antonija  Novoselac , koja godinama sa svojim klubom godinama definiše plesnu scenu u Crnoj Gori i regionu, tokom festivala u dobroj saradnji sa Jovicom Nikolićem iz Udruženja umetnika i stvaralaca Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu