CRNA GORA PROTIV "KOSOVA": Šefica crnogorske delegacije Maja Vukićević neće glasati za prijem lažne države u Savet Evrope

V.K.

25. 03. 2024. u 13:55

ŠEFICA crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Maja Vukićević (Demokratska narodna partija) neće glasati za prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope. To je zaključak sa sednice Glavnog odbora partije Milana Kneževića koji će ona u Briselu dosledno slediti.

ЦРНА ГОРА ПРОТИВ КОСОВА: Шефица црногорске делегације Маја Вукићевић неће гласати за пријем лажне државе у Савет Европе

DNP

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević je tokom boravka skupštinske delegacije iz Crne Gore na PS NATO-a u Talinu, kazao da crnogorske vlasti šalju opasnu poruku „skretanja države sa evroatlantskog kursa“.

- Nakon rušenja dobrosusedskih odnosa sa BiH, prilikom posete ruskog agenta Dodika predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, sada se i kod ekstremnog dela vlasti otvoreno najavljuje promena državne politike prema (tuv.) Kosovu, kroz najavljeno glasanje predstavnika vlasti protiv ulasak *Kosova u Savet Evrope - saopštio je Rakočević sagovornicima iz Albanije, Holandije, Litvanije i članovima drugih delegacija.

Još ranije poslanica DNP-a Maja Vukićevića o ovoj temi je poručila da bi glasanje Crne Gore za članstvo lažne države Kosovo u SE bio direktan nož u leđa bratskoj i prijateljskoj Srbiji.

- Mila Đukanovića smo možda smenili, ali su loše prakse njegove politike ostale. Znam da ima onih koji smatraju da „to tako mora“, „to tako treba“, ali taj podanički mentalitet treba poraziti uvek i na svakom mestu! Parlamentarna skupština Saveta Evrope se neće na ovom zasedanju izjašnjavati o ulasku Kosova, ali kad god to pitanje bilo na dnevnom redu, ukoliko budem u sastavu crnogorske delegacije, lično ću glasati protiv te odluke - kategorična je Vukićevićeva.

BONUS VIDEO:

PRVO OBRAĆANjE PUTINA NAKON MASAKRA U MOSKVI: Platiće svako ko stoji iza terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!