PUNO POSLA ZA CRNOGORSKU POLICIJU: Tokom vikenda pritvoreno 39 pijanih i 12 drogiranih vozača

M. SEKULOVIĆ

01. 04. 2024. u 20:06

NA PUTEVIMA u Crnoj Gori tokom vikenda uhapšena su 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

ПУНО ПОСЛА ЗА ЦРНОГОРСКУ ПОЛИЦИЈУ: Током викенда притворено 39 пијаних и 12 дрогираних возача

Foto Uprava policije

- Od toga broja 39 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 12 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci a dva su vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Od ukupnog broja, 12 vozača je uhapšeno u Podgorici, 11 u Danilovgradu, devet u Nikšiću i šest u Baru.

U Tivtu je lišen slobode vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.52 promila.

Iz policije su saopštili da je tokom prethodnog vikenda, na putevima u Crnoj Gori evidentirano 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba stradala u Beranama, dok su tri lica zadobila teške, a šest lica lake telesne povrede.

GUME

Imajući u vidu da je objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu, odnosno delovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primenjivala u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, obaveštavamo sve vozače da je danas prestala da važi ta naredba, te je potrebno izvršiti zamenu zimskih pneumatika sa odgovarajućim, saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)