POŽARI DONELI DRAMU U ROŽAJAMA: Vatrogasci spasili naselje Bandživo brdo (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

01. 04. 2024. u 23:30

VATRENA stihija koja je nastala požarima u kojima je gorelo nisko rastinje na tri lokacije u naseljima Kalače, Bačevac i Bandžovo brdo, dovela je večeras do prave drame u Rožajama.

ПОЖАРИ ДОНЕЛИ ДРАМУ У РОЖАЈАМА: Ватрогасци спасили насеље Банџиво брдо (ФОТО)

RTV Rožaje

- Zahvaljujući hitnoj i efikasnoj intervenciji rožajskih vatrogasaca naselje Bandžovo brdo spašeno je od vatrene stihije, kažu građani Rožaja, uznemireni zbivanjima u gradu.
 
- Požar na Bandžovom brdu prijavljen je oko 19 časova. Vatra je vrlo brzo stigla do kuća. Više od 10 vatogasaca je bilo na mestu koje je bilo zahvaćeno požarom. Gorelo je nisko rastinje, požar je bio zahvatio i deo šume. Blagovremenom intervencijom uspeli su da ugase vatru i zaštite živote ljudi i objekte, kaže Sulejman Omerovć iz Službe za zaštitu i spašavanje Opštine Rožaje.
 
Uz pripadnike Službe za zaštitu i spašavanje na terenu su bili i pripadnici Odeljenja bezbednosti Rožaje, koji ispituju uzroke požara.
 
Opštinski tim za zaštitu i spašavanje apeluju na građane da prilikom prolećnog sređivanja imanja ne pale vatru na otvorenom i da shvate ozbiljnost situacije i postupaju u skladu sa preporukama i zakonskim naredbama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)