POŽARI BESNE NA PODRUČJU BIJELOG POLJA: Vatra zahvatila pragove šina, preti trafo-stanici (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

01. 04. 2024. u 23:52

POŽARI besne na više lokacija na području Bijelog Polja, izjavio je načelnik Službe zaštite i spašavanja u tom gradu Edin Kolić, koji ističe da su na lokacijama Crhljansko brdo, Paljska luka, Dobrinje i Bojišta veći požari, a da je na Obrovu i Cerovu za sada stabilna situacija.

ПОЖАРИ БЕСНЕ НА ПОДРУЧЈУ БИЈЕЛОГ ПОЉА: Ватра захватила прагове шина, прети трафо-станици (ФОТО)

RTCG skrin

- Međutim, na železničkom stajalištu u mestu Mijatovo kolo vatra je zahvatila pragove, a ugrožena je i obližnja trafo-stanica.Četiri ekipe Službe zaštite i spašavanja konstantno su na terenu. Situacija je za sada pod kontrolom, kaže Kolić.
 
S obzirom na veliki broj šumskih požara na teritoriji opštine Bijelo Polje, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje uputio je urgenciju građanima uz podsećanje da je na snazi zabrana loženja na otvorenom na teritoriji opštine Bijelo Polje, i da je samo u martu mesecu Služba zaštite i spašavanja je izvršila  36 intervencija.
 
- U proteklih nekoliko dana, a posebno u poslednjigh 48 časova, pripadnici Službe su danonoćno bili na terenu izlažući se opasnosti kako bi sprečavali širenje požara i spasili vitalne objekte i uređaje na pojedinim lokacijama. Konkretno, na Obrovu je bilo ugrožen repetitor kao i objekat u kome se nalazi agregat sa cisternom, U selu Kukulje su spašene kuće i pomoćni objekti. U selu Mioče su spašene kuće, kapela kao i groblje, a u selu Cerovo spašene su kuće i pomoćni objekti.
 
Požari su se nastavili i u ponedeljak, kažu uz Opštinskig tima i ukazuju da su intervencije spasilaca veoma otežane zbog pojačanog vetra i visokih temperatura za ovo doba godine.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)