PRIJEM ZA AMBASADORA U KUĆI NOBELOVCA: Ambasador Srbije Nebojša Rodić posetio Herceg Novi

V.V.

05. 04. 2024. u 07:50

U prvoj zvaničnoj poseti Herceg Novom bio je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić. Predsednik grada Stevan Katić sa saradnicima za ambasadora Rodića i konzula RS u Podgorici, Nemanju Sekickog priredio je prijem u Kući nobelovca Iva Andrića.

ПРИЈЕМ ЗА АМБАСАДОРА У КУЋИ НОБЕЛОВЦА: Амбасадор Србије Небојша Родић посетио Херцег Нови

FOTO. Služba za informisanje OHN

Tokom razgovora, nakon prijema, posebna pažnja je  posvećena turizmu, kulturi i investicijama.

-U poslednje vreme je primetno veliko interesovanje srpskih biznismena za ulaganje u Herceg Novi, rekao je Stevan   Katić i podsetio da je značajan broj onih koji kupuju nekretnine u Herceg Novom, ima interesovanja za gradnju hotela i razvoj pojedinih delatnosti, ali i onih koji kupuju nekretnine samo radi odmora i rekreacije.

Katić je apostrofirao i da Herceg Novi opet živi tokom cele godine, a u ovom trenutku je u gradu je prekopet hiljada registrovanih turista. Sve ovo uz da grad tokom sezone i brojnih manifestacija  posećuje najveći broj gostiju iz Srbije.

Osim ovih dobrih informacija Katić je dao i one koje su problem i kočnica razvoja Herceg Novog.

-To su pre svega loše privatizacije. Informisali smo ambasadora i o problemu Instituta, dugu sa Jugobankom za koji rešenje očekujem u narednih petnaestak dana… To je problem koji traje već tridesetak godina, sada je već završena priča koja se mora izmiriti kada se već nije odreagovalo kada se moglo, pre pet godina, nego se čekala odluka suda koja se mora ispoštovati, kazao je Katić.

Ambasador Rodić rekao je da prema Herceg Novom, kao gradu kulture koji ima značajan broj festivala i manifestacija, ima poseban osećaj pa je i obećao da će neke od tih manifestacija i posetiti.

Prijemu su prisustvovali i generalni konzul RS u Herceg Novom, Mićo Rogović, zatim predsednik SO Herceg Novi, Ivan Otović i potpredsednik Opštine, Mirko Mustur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)