HERCEGNOVSKE PLAŽE VRAĆENE MORSKOM DOBRU: Vektra Boka više nije vlasnik

V.V.

14. 04. 2024. u 10:58

Neuspela privatizacija nekadašnjeg velikog i uspešnog hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća Boka unazadila je turizam u Herceg Novom.

ХЕРЦЕГНОВСКЕ ПЛАЖЕ ВРАЋЕНЕ МОРСКОМ ДОБРУ: Вектра Бока више није власник

Foto: V.V.

Tragovi su vidljivi na svakom koraku, od neodržavanih plaža do srušenog hotela Tamaris.Ponešto se ipak menja.Plaže su vraćene u posed Morskog dobra.

- Vektra Boka više nije vlasnik pet plaža duž hercegnovske obale, ne ubiraju prihod samo ljudi koji su bliski Vektra Boki već napokon kroz jedan pošteni tender svi građani Herceg Novog mogu da se jave i apliciraju za korišćenje tih kupališta - informisao je direktor JP Morsko dobro i potvrdio da su kupališta vraćena u posed ovog preduzeća.

Dobra vest je i da je deo tih kupališta ostavljen bez mobilijara kako bi korisnicima bilo omogućeno da ne plaćaju mobilijar, što je bilo obavezno prethodnih godina dok je plažama gazdovala Vektra Boka.

Podsetićemo, pre tri godine Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom doneo je odluku o jednostranom raskidu ugovora sa Vektra Bokom, zbog neizmirenih obaveza. Ugovorom su ovom preduzeću bile ustupljene plaže hotela "Plaža", „Tamaris“ i „Igalo“, kao i kupalište Žanjic.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave