ZBOG SLOŽENE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Odložen ,,Barski ljetopis"

B. D.

16. 07. 2020. u 15:04

Najveća kulturna manifestacija u Baru ,,Barski ljetopis”, čije je održavanje planirano za period od 26. jula do 15. avgusta, odlaže se do daljnjeg, zbog sve složenije epidemiološke situacije u zemlji prouzrokovane virusom Kovid-19.

ЗБОГ СЛОЖЕНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ: Одложен ,,Барски љетопис

Foto: B. D.

Iako Kulturni centar Bar raspolaže odgovarajućom infarstrukturom koja može obezbediti poštovanje propisanih mera fizičke udaljenosti među gledaocima, smatramo da bi održavanje bilo kakvih programa u ovoj situaciji izložilo našu publiku bespotrebnom riziku.

Pritom, priroda umetničkih, a posebno pozorišnih programa je takva da je u većini slučajeva izvođačima nemoguće nametnuti makar osnovnu meru uzajamne fizičke distance, a obaveza je Festivala, kao organizatora, da svima pruži bezbedne uslove za rad i stvaralaštvo, saopštila je PR Služba “Barskog ljetpisa”.

S obzirom na to da se programski koncept 33. “Ljetopisa” oslanja isključivo na crnogorsku umetničku scenu, nemamo bojazni da će se isti moći održati u kasnijem terminu, kada se steknu uslovi za bezbedno održavanje kulturno-umetničkih manifestacija. 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o novim terminima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku