ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJI PRIORITET: NKT povodom zahteva ugostitelja sa Severa

M. D.

23. 07. 2020. u 15:25

INFICIRANI i oboleli građani ne mogu doprineti ni ekonomiji niti mogu biti potrošači i gosti, saopštili su iz Nacionalnog kordinacionog tela a povodom sugestija i javnih istupa pojedinih ugostitelja iz opština Severnog regiona o potrebi ublažavanja epidemioloških mera.

ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ПРИОРИТЕТ: НКТ поводом захтева угоститеља са Севера

M. Drobnjak

Iz NKT-a su podsetili da je zdravlje građana prvi i najvažniji prioritet.

-Nacionalno koordinaciono telo razumije vlasnike objekata u zatvorenim delatnostima. I do sada smo mere donosili sa visokim senzitivitetom prema potrebama crnogorske privrede i preduzetnika. Tako će biti i ubuduće-saopštili su iz NKT-a napominjući da će u nedelju održati sednicu na kojoj će razmotriti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim zahteve ugostitelja iz opština Severnog regiona.

Podsetili su da će svi zaposleni u ovim objektima dobiti puni iznos minimalne zarade i uplaćene sve poreze i doprinose.

Nadležne inspekcije zadužene su da odlučno obezbede poštovanje uslova pod kojima se može obavljati delatnost. Kontrola će biti usmerena na pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu. Kazne za nepoštovanje mera će biti visoke.

Podsećanjalj radi pljevaljski ugostitelji, u sredu su, zatražili da im se pod hitno dozvoli rad a zatražili su pomoć od države i opštine.

- Zaprepašćeni smo i ogorčeni zbog najnovije odluke NKT-a da u Pljevljima i dalje održava meru zabrane rada ugostiteljskih objekata, dok u mnogim drugim opštinama, sa težom epidemiološkom situacijom, omogućava njihov rad-kazali su ugostitelji koji su se u sredu na kratko okupili ispred Opštine Pljevlja kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku