ĐUKANOVIĆEV ZAVET! Iako je deklarisani ateista tvrdi: DOK SAM ŽIV RADIĆU NA STVARANJU PRAVOSLAVNE CRKVE!

V.K.

30. 07. 2020. u 15:17 >> 15:18

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović, iako deklarisani ateista, poručio je da će "do poslednjeg daha" , dok bude na vlasti i u životu raditi na stvaranju "Pravoslavne crkve" u Crnoj Gori.

ЂУКАНОВИЋЕВ ЗАВЕТ! Иако је декларисани атеиста тврди: ДОК САМ ЖИВ РАДИЋУ НА СТВАРАЊУ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ!

Foto: Nenad Madnić

Za njega Srpska pravoslavna crkva je poslednji adut iz rukava za pokušaj promene vlasti u Crnoj Gori, ocenjujući da ona služi jednom anticrnogorskom interesu i pokušava to da uradi na jedan način koji će značiti dalju demonstraciju nepoštovanja države Crne Gore.

Đukanović je u interevju za TV Prva naveo da je "Crnogorska crkva" nestala nakon nestanka crnogorske države (1918.), dodajući da je nakon obnove nezavisnosti (2006.) "u skladu sa kanonskim pravom" da crkvene nadležnosti slede ono što su državne granice I da se uspostavi jedinstvena pravoslavna crkva koja će objediniti sve vernike i Srbe i Crnogorce.

- Logično je razmišljati kako objediniti pravoslavne vernike i prevazići problem podela. Do poslednjeg daha ću dok budem na vlasti i u životu raditi na stvaranju pravoslavne crkve. To ne znači da zbog toga moramo da budemo u ratu, rekao je Đukanović.

- Kada sam pre neki dan čitao neku od izjava crkvenih velikodostojnika, primetio sam da su se i sami zapleli. Država ne može da privatizuje već može da podržavi nešto što pripada njoj. Ova država raspolaže ogromnom dokumentacijom da je mnoštvo toga nastalo do 1918. Predložili smo u okviru Zakona da se u upravnom i sudskom postupku preispita upis imovine. Ja sam ubeđen da je SPC krenula sa manipulativnom idejom da odbrani svetinje od države Crne Gore koja ih je izgradila. U međuvremenu su se pojavile one adrese koje su bile aktuelne 2016. To su radili preko moskovske adrese, preko nama susedne beogradske adrese, pa su se te dve adrese u susret 2020. prisetile da bi mogle da pokušaju da poprave ono što nisu uspele 2016. videle su da sa istim igračima to nije izvodljivo, i onda se naravno poseglo za crkvom. Crkva je posljednji adut koji su izvukli iz rukava, koja bi trebalo da pomogne da dođe do smene vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (27)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu