STUPILI U ŠTRAJK: Poslednju zaradu primili 3. aprila za maj prošle godine

M.D.

19. 08. 2020. u 17:52

ZAPOSLENI u preduzeća Komunalne usluge u Pljevljima, čiji je osnivač Opština, danas su stupili štrajk nakon što nije ispunjen nijedan od zahteva koji su pre sedam dana dostavili rukovodstvu Opštine.

СТУПИЛИ У ШТРАЈК: Последњу зараду примили 3. априла за мај прошле године

Foto: M. Dorbnjak

Predsednik Štrajkačkog odbora Vladimir Klačar je kazao da su odlučili da stupe u štrajk jer nije udovoljeno nijednom od zahteva koji su uputili predsedniku Opštine Igoru Goluboviću i resornom Sekretarijatu.

Radnici su kazali da će održavati minimum procesa rada ali da da će od danas svakodnevno po sat vremene protestovati ispred zgrade Opštine Pljevlja.

Preduzeće Komunalne usluge obavlja usluge sahranjivanja, na gradskom groblju Ravni, pijačne usluge, i brine o skloništu za napuštene životninje.

Radnici traže da im se isplate tri zarade iz 2019. od šesnaest koliko se duguju zaposlenima u ovom kolektivu.

Radnici su posljednju zaradu primili 3. aprila za maj prošle godine.

-Osamnaest radnika nije primilo još uviijek ni ovu zaradu- rekao je Klačar.

Radnici taže da se odblokira račun preduzeća koji već duže u blokadi drži Poreska uprava i da im se omoguće da dug od oko 340.000 eura izmire u ratama.

Radnici  će svakog dana u devet sati protestovati ispred zgrade Opštine Pljevlja kako bi odgovorne u lokalnoj upravi, kako kažu, “makar zainteresovali za njihovu tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)