"AKO ZAJEDNO PLAČEMO, LAKŠE NAM JE!" Potresan govor vladike Joanikija na sahrani mitropolita Amfilohija

Novosti online

01. 11. 2020. u 14:00

VLADIKA Joanikije, koji je administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, nazvao je današnji skup "velikim saborom Crne Gore, Amfilohijevim saborom".

АКО ЗАЈЕДНО ПЛАЧЕМО, ЛАКШЕ НАМ ЈЕ! Потресан говор владике Јоаникија на сахрани митрополита Амфилохија

Foto: D. Milovanović

Rekao je da dolazak velikog broja značajnih ličnosti, sveštenstva i monaštva sa svih strana predstavlja veliki događaj ravan velikoj žalosti koja je snašla Crnu Goru.

- Vaš dolazak je nama velika uteha. Kad plačemo, ako zajedno plačemo, lakše nam je - rekao je Joanikije i dodao da Crna Gora ima i za kime da plače.

Međutim, istakao je da će se plač pretvoriti u radost, jer sve što je vezano za ime mitropolita Amfilohija, sve se njegovom ljubavlju pretvara u radost.

On je rekao da je Amfilohije duboko ponirao u tajne Božje i tajne spasenja, da je bio čovek tihog ćutanja, ali i besednik kao apostol.

- Bog mu je dao, te je obnovio Crnu Goru i njene hramove, ulepšao lice Crne Gore, okadio svaki kamen, svako dete pomilovao, svakog žalosnoga utešio, gladnog nahranio, beskućnika primio, svakoga uvažio i sve trpio, sve milovao svojom ljubavlju - naveo je vladika Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024