MIRAŠ PONOVO PROVOCIRA: Uputio zahtev gradonačelniku, hoće da nalaže badnjak ispred Cetinjskog manastira

Novosti online

02. 01. 2021. u 10:34

SAOPROGLAŠENI mitropolit kanonski nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić obratio se gradonačelniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu dopisom u kome traži da se „vjernicima Crnogorske pravoslavne crkve omogući da 6. januara na Badnji dan, nalože badnjak ispred Cetinjskog manastira“.

МИРАШ ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Упутио захтев градоначелнику, хоће да налаже бадњак испред Цетињског манастира

Foto: Printskrin

On je istakao da, na zahtev svih klirika i vernika, tzv. Crnogorska pravoslavna crkva želi i namerava da naloži badnjak ispred Cetinjskog manastira, kako navodi,  "tradicionalnog sedišta naše crkve, od 1918. godine u okupacionome statusu, u kome se nalazi katedra Sv. Petra cetinjskoga na kojoj mi sedimo".

- Tražimo i zahtevamo od Vas kao gradonačelnika Prestonice u čijem se vlasništvu nalazi, da nam obezbedite uslove, da ga 6. januara 2021. godine u tri ure poslepodne nesmetano naložimo. Od Vas kao prvoga čoveka grada očekujemo da prisustvujete njegovome nalaganju - navodi se u Miraševom pismu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)