U CRNOJ GORI NAJAVLJENE JOŠ RIGOROZNIJE MERE: "Policijski čas je tek početak, s obzirom na epidemiološku situaciju"

Tanjug

11. 02. 2021. u 09:45

U CRNOJ Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onlajn, a direktor Instituta za javno zdavlje Igor Galić kaže da je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

У ЦРНОЈ ГОРИ НАЈАВЉЕНЕ ЈОШ РИГОРОЗНИЈЕ МЕРЕ: Полицијски час је тек почетак, с обзиром на епидемиолошку ситуацију

Foto Depositphotos

U Crnoj Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onlajn, a direktor Instituta za javno zdavlje Igor Galić kaže d je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

Galić je gostujući u Jutarnjem programu RTCG zamolio građane da te mere shvate kao posebno upozorenje.

 - Molim građane da ove mere shvate kao posebno upozorenje pred neke jako rigoroznije mere, mada će to sve zavisiti od epidemiološke situacije - dodao je on.

Razlika u mišljenju radnih tela bila je, kako kaže, vezana za PCR testiranje prilikom ulaska u Crnu Goru.

 - Tela kao što su Komisija i Savet su naglasile da smo mi turistička zemlja i da moramo u što dužem periodu da ostanemo otvoreni. PCR nas neće zaštititi od ulaska virusa u zemlju, pogotovo, kada je toliko raširena lokalna transmisija - kazao je Galić.

 - Prikupljeno je 23 testiranih na sumnjive slučajeve britanskog soja virusa i 17 koji su bili pozitivni i koji su poslati na kontrole - reka je Galić i dodao da će ti rezultati odmah biti poznati javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024