PREDSEDNIK KATIĆ O INSTITUTU IGALO: Sačuvaćemo brend Herceg Novog

V. V.

24. 02. 2021. u 18:37

ZA HITNO rešavanje problema u kojima se nalazi Institut "Dr Simo Milošević" Igalo, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države, lično će se založiti, poručio je predsednik Herceg Novog, Stevan Katić.

ПРЕДСЕДНИК КАТИЋ О ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Сачуваћемо бренд Херцег Новог

Foto arhiva

Insistira se na očuvanju Instituta i zaštiti prava radnika, a u saradnji sa novom Vladom radi na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svetski priznato banjsko lečilište.

-Upoznati smo sa problemima Instituta, pre svega činjenicom da su radnici treći mesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori, kazao je predsednik Katić.

Naglasio je takođe da je svakodnevno u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, kako bi našli rešenje, obezbedili kredit za izmirenje plata i radove neophodne za otvaranje objekta.

Katić je napomenuo da je ostvarena dobra saradnja sa aktuelnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je Iskazala volju da u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevazilazi aktuelne probleme.

Foto V. Vujanović

Katić ističe i da se nada da će rešenje biti nađeno jer je proteklih godina Institut "prošao i kroz teže situacije nego što je današnja."

Katić je poručio i da je "važno da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svesno i namerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine."

NA PRINUDNOM ODMORU OD NOVEMBRA

REAGOVANjE predsednika Katića usledilo je nakon što se oglasio sindikat ove ustanove u kojoj oko 600 radnika a sa njima i njihovih porodica strahuje za egzistenciju, jer platu nisu primili od kraja novembra prošle godine. Od tada su zaposleni na prinudnom odmoru. Rukovodstvo Sindikalne organizacije se obraćalo nadležnima, međutim, predsednica Sindikata dr Marija Obradović, kaže vreme za čekanje je na izmaku. Od Vlade i nadležna ministarstva očekuju pomoć i da očuvaju brend Instituta Igalo.

OD STRANACA 45 ODSTO ZARADE

INSTITUT Igalo, podsećaju iz Sindikata, jedan je od najboljih proizvoda Crne Gore, a u 2019.godini prihodovao je više od 45 odsto zarade sa inostranog tržišta. Naglašavaju da je staro rukovodstvo u novembru prošle godine zatražilo od Investiciono razvojnog fonda kredit kako bi isplatili zarade zaposlenima ali i pripremili se za otvaranje. Prema rečima v.d.direktora dr Marina Delić obećano je da će kredit dobiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!