KAKO je bilo moguće da jedini narod na jugoslovenskom prostoru koji se masovnije odazvao borbi protiv nacizma i fašizma 1941. godine bude, 50 godina kasnije, tokom "jugoslovenske krize", zapravo razbijanja SFR Jugoslavije, proglašen - nacistima?!

Komentari (10)

buki

19.10.2020. 09:45

@Mica Haubica - А и прихватили су их раширених руку после 1945, спречивши да одговарају пред судовима за ратне злочине. Нацизам је тако наставио да живи и јача све до данас, скривајући се под неким појмовима као што је демократија и сл.

Srbijo Zuta kuco

19.10.2020. 10:37

@Mica Haubica - Odmah posle rata su preuzeli kompletnu nemacku obavestajnu sluzbu. Nemci su imali mnogo svojih saradnika i agenata medju muslimanima na Kavkazu, baltickim zemljama i Ukrajini. Ta agentura je kompletno presla u americke ruke i nastavila sa subverzivnim radom kao i pre i tokom Drugog svetskog rata.

Rašo

18.10.2020. 23:29

Најзад да неко јавно саопшти истину - Запад је финансијски створио Хитлера. Увек се прећуткује кључна ствар, како је банкрот земља за десет година постала најјача? Одговор је западне банке!

Tasa

19.10.2020. 11:25

@Rašo - da zadamo udarac ,sigaran ne poslednji ali dobar. Nacisti,Nemacki narod pored genocida i istrebljenja Slovemalih naroda uz pomoc domacih izdajnika su bili obicni Lopovi i kradljivvi i nista vise. Tako ih kroz tu ratnu epohu moramo gledati i naravno i sledece napade bilo gfe u Svetu pa i ma maa same Srbe,pljackasi grobova.

Fjodor

19.10.2020. 02:58

Marksizam, komunizam, socijalizam, fasizam, nacizam su produkti iste kuhinje. Kuvari kazu da su Nemci a nisu, kazu da su Rusi a nisu, kazu da su Amerikanci a nisu, kazu da su Turci a nisu, kazu da su Italijani a nisu. I svi oni koji se tako predstavljaju, kroje istoriju i sudbinu i Srbima. Oni nam oduzese Kosovo i proglase nas krivim sto su nam oteli. Mi se branimo u Hrvatskoj i Bosni, oni nas proglasavaju genocidcima. Nacisti na pobili 0ko dva miliona u Drugom svetskom ratu i nikom nista. Komunisti isto toliko. A takvih je dosta i u Srbiji, kazu da su Srbi a nisu.

SvenSrb

19.10.2020. 08:28

1994 godine napisao sam pesmu: Popularnost na tuđoj uvredi!!! Ponekad mi pamet stane. Pokušavam normalno da mislim. Orlušina sleće sad sa grane. Da dokrajči žrtve rastrgane. Okrenuše lažu na istinu. A istinu u laž pretvoriše. Dok kroz eter neitina juri.Istina se iz sanka ne žuri. Ceo svet je na strani lažnoga. Istinu su gurnuli u lažu. Robijaša drža za dobroga. Da su dobri sami sebi kažu? Inostranstvo dnevnice se beru. Odluke se nikad ne donose. Dal u njima Narod drži veru. Celo vreme međ sobom se kose. Diplomate ispit položiše, u ne znanju i teškoj klevei. Sve budžete oni potrošiše. Popularnost na tuđoj uvredi.

Rankovic Slavko

19.10.2020. 09:25

Nacifikacija našeg naroda je uspela zahvaljujući uspešnoj propagandi stranih obaveštajnih službi i nesposobnosti naših obaveštajnih službi. I dan danas imamo taj slučaj da naša obaveštajna služba nema pojma o svojim zadacima i obavezi prema svojim građanima nego je samo u službi interesa pojedinaca. To se moglo videti tokom celog raspada Jugoslavije.

ban Kulin

19.10.2020. 12:39

Ustaše i Talibani iz Bosne se pozivaju na nekakav memorandum SANU-a i na Miloševića i Srbe kao krivce za sve, a Srbi ni dan danas ne eksploatišu činjenicu da je razbijanje SFRJ počelo mnogo pre toga, tačnije 1970-e ustaškim MAS-POK-om i Islamskom deklaracijom Alije izetbegovića, te potonjim albanskim prolećem iz 1981. i 1989. godine kao i ubistvom porodice Zec u Zagrebu, Nikole Gardovića u Sarajevu i Alijinim miniranjem Kutiljerovog mirovnog dogovora za BiH, ZAŠTO???