U OVOM DELU SRBIJE NE NAZIRE SE KRAJ KATASTROFI: Novi prizori potopa - u prekidu put ka Kopaoniku (FOTO)

S.BABOVIĆ

16. 06. 2023. u 08:10

DRAMATIČNI prizori stižu iz gotovo svih gradova Rasinskog okruga, gde od sinoć traje borba protiv novih kiša i bujica.

У ОВОМ ДЕЛУ СРБИЈЕ НЕ НАЗИРЕ СЕ КРАЈ КАТАСТРОФИ: Нови призори потопа - у прекиду пут ка Копаонику (ФОТО)

Foto:Štab za vanredne situacije

- Svi su usevi stradali, stoka, kuće – kaže Dragan Džamić iz Lesenovaca kod Aleksandrovca. - Katastrofa je 100 posto! Molimo sve da nam pomognu.

Potopljena su naseljena mesta ka Donjoj Župi, od Velike i Male Vrbnice ka Aleksandrovcu. Mašine i članovi Štaba za vanredne situacije zajedno sa meštanima pokušavaju da spasu šta se spasti može. U ovoj opštini je vanredna situacija na snazi od 6. juna. Lokalni putevi su uništeni.

Trstenička sela Počekovina, Riljac, Mijajlovac, Milutovac, Medveđa, Lopaš, Stari Lopaš, Jasikovica su na udaru od juče po podne. Trsteničani su u vanrednoj situaciji od 10. juna i nisu čestito ni sanirali posledice prvog naleta bujica, već su na udaru novih.

- Štab je u stalnom zasedanju i na terenu, apelujemo na ljude da se obrate svojim mesnim zajednicama za pomoć, kako bi reagovali dalje gde god je to potrebno – kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

U toku noći došlo je do plavljenja više naseljenih mesta u okolini Kruševca. Odron u naseljenom mestu Ćelije blokirao je put ka Brusu i Kopaoniku.

Dramatične slike vode koja je podrla u kuće i dvorišta stižu iz Velikog Golovoda. Saniraju se kvarovi nastali na magistralnom cevovodu u Kukljinu.

- Osim ove havarije evidentiran je kvar i na magistralnom cevovodu u Ribaru, ali zbog klizišta nije počela sanacija istog, predočavaju u Gradskoj upravi Kruševac. Za meštane Ribara su obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom.

Radnici više gradskih preduzeća angažovani su na raščišćavanju puteva i propusta u selima duž Ribarske reke, Rosici i Grevcima. Meštani Slatine ne mogu da izađu iz sela. Meštani tri kuće iz Konjuha su evakuisani. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!