POSLE NEKOLIKO DANA BORBE PROTIV BUJICA: Kruševac proglasio vanrednu situaciju

S.BABOVIĆ

16. 06. 2023. u 13:22

POSLE nekoliko dana borbe sa poplavama i bujicama i Kruševac je proglasio vanrednu situaciju i to na celoj teritoriji grada, potvrđeno je danas posle sednice Štaba za vanredne situacije.

ПОСЛЕ НЕКОЛИКО ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ БУЈИЦА: Крушевац прогласио ванредну ситуацију

Foto:Štab za vanredne situacije

U Štabu navode da su svi državni putevi prohodni, ali da je oštećeno više putnih pravaca u naseljenim mestima Kobilje, Slatina, Majedevo, Grabak, Krvavica, Šašilovac i drugi. 

- Kritične tačke su Koševi, Trebotin, Žabare i naseljena mesta uz reku Rasinu na kojima se angažuje sva raspoloživa mehanizacija - navode u Gradskoj upravi Kruševac. JKP Kruševac je angažovao dva skipa i jedan bager u Koševima, gde su postavljeni i džakovi s peskom. Na taj način brani se i Žabare.

Komunalci sa radnicima "Behtel Enke" radili su na otpušavanju kanalizacione mreže i kolektora kod postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. I mašine Gradske toplane i Kruševac puta su na terenu.

Selo Mačkovac je bez struje jer je trafostanica od 35 kilovati preventivno isključena sa mreže zbog visokog nivoa nadzemnih i podzemnih voda, tako da će n. m. Mačkovac ostati bez struje.

Na ugroženim deonicama na reci Rasini i Pepeljuši uvodi se celodnevno dežurstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije