HITNO UPOZORENJE RHMZ: Pljuskovi, grmljavina i grad stižu u ove delove Srbije

Novosti online

01. 07. 2023. u 16:16

U NAREDNIH sat vremena konvektivna oblačnost na jugu Raškog okruga uslovljavaće jake pljuskove sa grmljavinom, velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom i premeštaće se ka Rasinskom okrugu - objavio je RHMZ.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Пљускови, грмљавина и град стижу у ове делове Србије

Foto: EPA/PATRICK PLEUL

U nastavku poslepodneva oblačnost sa Jadrana i zapada i jugozapada Balkana proširiće se i na ostale predele Srbije i prema kraju dana donosiće pljuskove sa grmljavinom.

Biće idealnih islova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima i u tim predelima lokalno u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru.

Vremenska prognoza za sedam dana najavljuje uglavnom promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, samo u ponedeljak i u utorak pre podne pretežno sunčano.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!