ISPITUJU SE OKOLNOSTI SMRTI ŽENE NAKON UBODA STRŠLJENA: Oglasio se direktor Doma zdravlja u Čačku, formirana i komisija

Novosti online

16. 07. 2023. u 14:35

NAKON smrti 54-godišnje žene koju je pre dva da preminula od uboda stršljena, naloženo je ispitivanje medicinskih procedura koje su primenjene tokom njenog lečenja i zbrinjavanja.

ИСПИТУЈУ СЕ ОКОЛНОСТИ СМРТИ ЖЕНЕ НАКОН УБОДА СТРШЉЕНА: Огласио се директор Дома здравља у Чачку, формирана и комисија

Foto: Novosti/Profimedia/Ilustracija

Žena iz sela u okolini Čačka, preminula je u petak, ekipa Hitne pomoći je u Urgentnu službu dovezla bez znakova života.

- Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će utvrditi postupke svih zaposlenih zdravstvenih radnika u lancu medicinskog zbrinjavanja pacijentkinje, počev od zaposlenih u ambulanti u Mrčajevcima, pa do zaposlenih u Hitnoj pomoći u Čačku.

- Danas sam dobio prve izveštaje, ali ću u narednih dan dva imati kompletan uvid šta se konkretno u ovom slučaju dogodilo, tek nakon toga ćemo moći da pričamo o bilo čemu konkretnom - izjavio je dr Aco Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

On je dodao da niko neće biti pošteđen odgovornosti, ako se ona dokaže.

Dan ranije se o ovom slučaju oglasila i Opšta bolnica.

- Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nazažost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

(Kurir)

BONUS VIDEO: MAJKA NEMA OD BOLA: Prvi snimci sa mesta gde je stradao dečak u Vranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!