OVO JE HRANA KOJA SE NAJBRŽE KVARI LETI: Jedna vrsta mesa je opasna za put - evo kako sve možemo da se otrujemo

Novosti Onlajn

17. 07. 2023. u 15:58

SIGURNO se pitate koja se to hrana leti najbrže kvari. Iako su to definitivno namirnice životinjskog porekla poput jaja, mlečnih proizvoda i mesa, morate znati da nije svako meso sklono kvarenju, naročito na letnjim temperaturama.

ОВО ЈЕ ХРАНА КОЈА СЕ НАЈБРЖЕ КВАРИ ЛЕТИ: Једна врста меса је опасна за пут - ево како све можемо да се отрујемо

Foto: Profimedia

Često kada idemo na put i pripremamo hranu za plažu, odlučujemo se za sendviče u koje stavljamo suhomesnate proizvode. Ako se već odlučujemo za njih, važno je da oni budu zaista sušeni, jer se sporije kvare, za razliku od "svežeg" mesa. Kada je reč o jajima, često se ona danas drže na sobnoj temperaturi, izvan frižidera. Da li je to uopšte dobro?

Savet je da ukoliko držite jaja na sobnoj temperaturi, da ona uvek budu na sobnoj temperaturi. Kada je reč o hrani koju nikako ne smemo da nosimo napolju kada idemo negde po ovim visokim temperaturama, to su zasigurno majonez i mlečni proizvodi. Naročito mleveno meso. Treba obratiti pažnju ako nije dovoljno pečeno, pogotovo u nekim burgerima.

Inače osoba će se pre otrovati hranom zbog nehigijene, nego zbog kvarljivosti same namirnice, jer mi često prljavim rukama znamo da spremamo neki sendvič ili konzumiramo hranu prljavim rukama.

Kod dileme da li se neka hrana pokvarila ili nije, najbolje je da se oslonimo na čula. Naime, kada god pogledate neku namirnicu ili kada je spremate, treba našim čulima da verujemo. I kada je opipamo, ako je sluzava, loša na dodir, znamo da nije dobra. Kada je pogledamo, ako je promenila boju i ima nešto po sebi, opet znamo da nije dobra. Isto tako kada je pomirišemo. Čim posumnjate, nemojte da jedete namirnicu.

BONUS VIDEO: KAKO SE PRAVI DOBAR KULEN - Karol Horvat iz Bačkog Petrovca pokazao nam je ceo postupak

(Prva)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata