DA su prištinske vlasti definitivno krenule u, ranije najavljivanu, akciju formiranja muzeja žrtava, potvrdio je pre dva dana ministar kulture, omladine i sporta u prištinskoj vladi Hajrula Čeku. Ali, iz njegove izjave jasno se vidi da su žrtve obojene samo jednom nacionalnom bojom - albanskom, kao i da su počinioci isključivo Srbi.

Komentari (2)

doktor

29.07.2023. 09:40

Strasno je to sto Siptari zele da naprave spomenik i muzej samo za Albance kao zrtve rata na Kosovu !? Jos je strasnije , ipak , da mi Srbi do danas nismo napravili spomenike i muzeje i za one nase sugradjane koje su partizani poubijali za vreme drugog sv. rata !? Pogotovu su taj spomenik i muzej zasluzile zrtve streljanja posle zavrsetka drugog sv. rata , koja su izvrsile "partizanske vlasti" sirom tadasnje Jugoslavije !? Obrada tih podataka i brojeva ubijenih i emigriranih ljudi (zrtava) rata , dala bi sasvim novu sliku desavanja tih vremena na podrucju bivse Jugoslavije ! Kad to napravimo , moci cemo sa jos vecim pravom da trazimo od drugih da u zrtve rata ubroje sve ljude bez obzira na nacionalnu ili ideolosku pripadnost . Sto rekla jedna evropska poslovica : Pre nego sto pocnes da kritikujes , uhvati se prvo za svoj sopstveni nos !!

Čika Pera

29.07.2023. 10:53

Vreme je da i mi Srbi napravimo Muzej genocida sa svim srpskim žrtvama od početka balkanskih ratova!!! Tako da niko više ne falsifikuje našu istoriju! A ne da bavimo šta druge privremeno odvojene površine imaju da kažu