JAK GRAD I OLUJA U BEOGRADU: Smračilo se u pet minuta i krenulo da pljušti (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2023. u 14:21 >> 14:44

JAKO nevreme pogodilo je prestonicu, a kako javljaju čitaoci Novosti na Čukarici je padao grad.

ЈАК ГРАД И ОЛУЈА У БЕОГРАДУ: Смрачило се у пет минута и кренуло да пљушти (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Trenutno snimci jakog pljuska dolaze i iz Obrenovca, gde je mrak pao usred bela dana. RHMZ je za područje Beograda najavio jak vetar i grad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Usled nevremena nestala je struja na Belim vodama.

MUP izdao hitne naredbe zbog dolaska oluje u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.

Kako je saopšteno iz MUP, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera, preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji, gradonačelnicima, predsednicima opština kao i načelnicima upravnih okruga, a sve u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

Šapić uputio apel Beograđanima: "Ne izlazite napolje"

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, uputio je apel pred nevreme u kome moli sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje tokom vremenskih nepogoda.

- Imajući u vidu da je kroz upozorenje najavljeno između 30 i 50 litara padavina u kratkom vremenskom periodu na širem području Grada Beograda uz pojavu vetra olujne jačine i grada, apelujemo na građane da se pripreme u skladu sa upozorenjima i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, jer se nevreme očekuje u popodnevnim časovima i trajaće više sati. Molim sugrađane da obrate pažnju i na stvari koje im se nalaze na terasama, ravnim krovovima, te da ih na vreme obezbede i sklone - naglasio je gradonačelnik Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?