SVI UČENICI DOBIJAJU BESPLATNE UDŽBENIKE, ALI TO NIJE SVE: Sva deca do 16 godina dobijaju državnu pomoć, a evo kada je prijava

Novosti online

14. 08. 2023. u 18:32

NAKON letnjih odmora bliži se septembar, period godine u kom je roditelje do sad dočekivao veliki "udarac po džepu" zbog pripreme dece za školske klupe.

СВИ УЧЕНИЦИ ДОБИЈАЈУ БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ, АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ: Сва деца до 16 година добијају државну помоћ, а ево када је пријава

Foto D. Milovanović

Cene komplet knjiga za osnovnu školu kreću se od 8.000 do čak 18.000 dinara, dok će za udžebnike za srednju školu, u zavisnosti od vrste škole i razreda, morati da izdvoje od 15.000 do 18.000 dinara.

Ipak ovaj septembar mnogim roditeljima doneće izvesne novčane olakšice.

Grad Beograd doneo je odluku da finansijski rastereti roditelje i osnovcima i srednjoškolcima podeli besplatne udžbenike.

 - U pitanju je 130.000 učenika osnovnih škola I 65.000 srednjih škola. Svi učenici će dobite komplete, koji će biti raspoređeni po učionicama. Sve udžbenike koje su škole tražile, grad je nabavio - rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Još jedan vid u nizu olakšica roditeljima na početku školske godine je i državna pomoć u iznosu od 10.000 dinara za svu decu do 16 godina.

Elektronska prijava počinje 20. avgusta i traje do 20. septembra preko portala Uprave za trezor.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

GUČKO „LUDILO“: Nazdravlja se rakijom, vijori se saborska zastava, odjekuje "Sa Ovčara i Kablara"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata