KRAJ AGONIJE KOJA JE TRAJALA TRI MESECA: Posmrtni ostaci Radovana Juračića konačno dopremljeni iz Grčke

Novosti onlajn

19. 08. 2023. u 12:08

POSMRTNI ostaci Radovana Juračića (45) iz Kikinde, konačno su dopremljeni iz Grčke.

КРАЈ АГОНИЈЕ КОЈА ЈЕ ТРАЈАЛА ТРИ МЕСЕЦА: Посмртни остаци Радована Јурачића коначно допремљени из Грчке

foto: Privatna arhiva

Nepuna tri meseca supruga Dragana, sestra Dijana, brat Momčilo i njihova majka bili su izloženi agoniji kakva se rečima ne može opisati.

- U noći između petka i subote konačno je jedna kikindska pogrebna služba dopremila telo iz Grčke. Radovana ćemo na večni počinak ispratiti u ponedeljak, u 11.30 sati, na Novom groblju u Kikindi. Pao mi je jedan težak kamen sa srca jer ćemo našeg Radovana sahraniti. Skoro tri meseca živeli smo u velikoj neizvesnosti- rekla neutešna sestra Dijana.

Sve dok rezultat DNK analize nije ugasio i poslednji tračak nade da će se Radovan živ i zdrav vratiti iz Grčke, tinjala je nada.

- Kad je, nažalost, potvrđeno da telo koje je nađeno kod ostrva Serifos jeste moj Radovan, nastala je nova agonija. Nedeljama smo očekivali ovaj trenutak, da se telo iz Grčke prebaci Srbiju i da ga sahranimo, da imamo gde da odemo, pomolimo se, zapalimo sveću i da se isplačemo- kaže supruga Dragana.

Udovica Radovana Juračića i njena jetrva potvrđuju da je lokalna samouprava snosila troškove prevoza tela iz Grčke u Srbiju.

-Hvala im na svemu, ali zaista u ovim bolnim trenucima ne želimo više o tome da govorimo jer su nas mnogi na društvenim mrežama, ali i neki mediji, povredili svojim komentarima i pisanjem- ističu Dragana i Dijana.

Podsećaju da je Radovan krajem maja krenuo kod kuma na ostrvo Kos da radi.

- I dalje ostajem pri tvrdnji da se ne radi o samoubistvu, kako se jedno vreme u javnosti spekulisalo. Obdukcioni nalaz potvrdio je da je smrt nastupila utapanjem. Iskreno da vam kažem, nadam se da niko nikada više neće preživeti ovakvu agoniju i bol. Bilo nam je najvažnije da se telo dopremi u Kikindu, a kad prođe sahrana, nastavićemo da se borimo za istinu i saznamo pod kakvim okolnostima je Radovan nastradao i kako je pao s broda jer istraga još nije zatvorena. Nas interesuje samo istina- kazala je Dragana.

(Kurir)

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE - Razbijena kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici, krali kola po celoj Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!