PREMINUO LEGENDARNI ŠAHISTA: Objavljeno na stotine oproštajnih poruka (FOTO)

S.BABOVIĆ

31. 08. 2023. u 08:23

TRSTENIK - KAO grom pogodila je Trstenik vest da je preminuo Dejan Bzenić (1956-2023), najbolji šahista svih vremena u ovom gradu.

ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ШАХИСТА: Објављено на стотине опроштајних порука (ФОТО)

Foto:S.Babović,FB

Osim što je bio legendarni šahista, bio je i FIDE majstor, kao i majstor fotografije. Iako je tokom karijere, koja je trajala duže od 50 godina, imao brojne ponude, do kraja je ostao vezan samo za jedan klub - Trstenik.

- Bio je višestruki amaterski prvak SFRJ - objavljeno je na FB Opštine Trstenik. - Kruna Dejanove karijere je finalni turnir prvenstva Jugoslavije 1990. godine, kada je postao prvi nosilac međunarodne titule FIDE majstora.

 Na stotine oproštajnih poruka kruži mrežama od trenutka kada se pročula vest.

- "Počivaj u miru, legendo Trstenika i trsteničkog šaha", "Iskreno saučešće porodici, RIP veliki gospodine i prijatelju", "Počivaj u miru, školski druže. Imao sam prilike da odigram nekoliko partija sa Dejanom i prosto rečeno bio je briljantan. Pamtiće se i njegovo učešće na tomboli, iako su se izvlačili ručno brojevi, on ih nikada nije zaokruživao" - objavljeno je na mrežama.

Bzenić je bio i stravstveni navijač FK "Partizan".

Istorija šaha u Trsteniku, čiji je nezamenljivi deo bio Dejan Bzenić, vrlo je bogata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!