ŠKOLA IZ KRUŠEVCA OTVORILA VRATA NAPADNUTOJ PROFESORKI: Borba žrtve nasilja Marije Stevanović za fondom se nastavlja (VIDEO)

S.BABOVIĆ

31. 08. 2023. u 19:10

OSNOVNA škola u naseljenom mestu Čitluk u Kruševcu prihvatila je preuzimanje dela fonda za profesorku Mariju Stevanović, koja je sa samo pet posto fonda ostala u Tehničkoj školi u Trsteniku, gde je doživela nasilje u učionici, saznaju „Novosti“.

ШКОЛА ИЗ КРУШЕВЦА ОТВОРИЛА ВРАТА НАПАДНУТОЈ ПРОФЕСОРКИ: Борба жртве насиља Марије Стевановић за фондом се наставља (ВИДЕО)

Foto:S.Babović

U pitanju je 16 posto fonda, koji bi profesorka engleskog jezika mogla da ima u školskoj biblioteci. Takođe u biblioteci, ali Osnovne škole "Živadin Apostolović“ u Trsteniku trenutno ima 56 posto fonda. Kada se sve sabere,ima 77 posto potrebnih časova i čeka odgovore na žalbu iz jedne škole u Kruševcu koja ju je odbila, a nije isključeno ni da se kako bi zaista trebalo, u Tehničkoj školi za nju nađe neko rešenje.

Kako su „Novosti“ pisale, profesorka je nakon povratka sa bolovanja na kome je bila od 10. novembra prošle, do 14.februara ove godine obaveštena da za nju neće biti časova u Tehničkoj školi, jer od 1. septembra neće biti dovoljno učenika. Nadala se da će škola ipak za nju naći rešenja, ali se našla na spisku neraspoređenih nastavnika 28. juna.

- Prošle godine, imala sam 45 odsto fonda u Tehničkoj školi, gde mi je izmaknuta stolica, a snimak deljen društvenim mrežama, dok sam 55 posto ostvarila u biblioteci Osnovne škole "Živadin Apostolović" – ispričala je „Novostima“ napadnuta profesorka.

Marija je majka dvoje srednjoškolaca. Još uvek je na terapiji i mesecima se bori da nekako ostane u svojoj školi ili bar u Trsteniku kako ne bi putovala na nastavu. Dok su trajali postupci pred sudovima i disciplinskim komisijama, nasilnici su pohađali nastavu, a profesorka ih je viđala svakog dana. Uredno su završili školovanje.

Kako su „Novosti“ objavile još 13.jula, policija je pronašla i privela učenika N.Ž.(17), koji je profesorki izmakao stolicu i njemu je pred Višim sudom u Kruševcu prvostepeno izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva, zbog dva krivična dela zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu i šumska krađa u saizvršilaštvu. Ranije je u junu pred istim sudom izrečena ista mera učeniku I.K.(16), takođe učesniku incidenta. Najstariji M.M.(18), u maju je potpisao Sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku i njemu je izrečena ista vaspitna mera. Prava žalbe se odrekao samim potpisivanjem sporazuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!