PRISUSTVO SAOBRAĆAJACA U ZONAMA ŠKOLE POKAZALO REZULTATE: Otkriveno 4.500 saobraćajnih prekršaja

Tanjug

13. 09. 2023. u 10:17

U ZONAMA škola u proteklom periodu otkriveno je 4.500 saobraćajnih prekršaja i do kraja septembra saobraćajna policija nastaviće sa pojačanim prisustvom oko škola, izjavio je danas Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

ПРИСУСТВО САОБРАЋАЈАЦА У ЗОНАМА ШКОЛЕ ПОКАЗАЛО РЕЗУЛТАТЕ: Откривено 4.500 саобраћајних прекршаја

Foto: MUP

Prema njegovim rečima, prisustvo policijskih službenika saobraćajne policije u zonama škole dalo je rezultate, a od sledeće nedelje počinje preventivna aktivnost "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koju će policijski službenici sprovoditi sa Ministarstvom prosvete i agencijom za bezbednost saobraćaja.

Trenutno stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije je znatno povoljnije, rekao je, takođe, Belencan.

- Prisustvo policijskih službenika saobraćajne policije u zonama škole dalo je rezultate. Pre svega treba reći da je 4.500 saobraćajnih prekršaja otkriveno u zonama škola. Preko 1.900 prekršaja je otkriveno zbog prekoračenja brzine u zonama škola. Nažalost, i pored svih naših apela 61 vozač je otkriven da u zoni škole od 7 do 20 časova upravlja vozilo pod dejstvom alkohola, a ne treba zanemariti i činjenicu da je 6 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - rekao je on.

U akciji "Škola" angažovano je 2.500 policijskih službenika.

Pored osnovnih škola, ministarstvo je, kako je rekao, zauzelo stav da se pokrivaju i srednje škole zbog toga što je stepen ugroženosti uočen da u pojedinim školama ima određenih problema.

- U narednom periodu prisutni smo sigurno do kraja septembra - rekao je Belencan.

- Od ponedeljka krećemo sa preventivnom akcijom pod nazivom "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koja se sprovodi zajedno sa Ministarstvom prosvete i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Policijski službenici će držati nastavu prvom i drugom razredu u prvom polugodištu, a u drugom polugodištu trećem i četvrtom razredu nastava iz oblasti bezbednosti saobraćaja - rekao je Belencan.

Trenutno stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije je, prema njegovim rečima, znatno povoljnije.

- Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, zatim 66 lica je manje poginulo u odnosu na period 2019. godine i 2023. godine. Ne smemo zanemariti činjenicu da je 2.200 lica manje povređeno u saobraćajnim nezgodama upravo posmatrano u tom periodu - rekao je Belencan.

BONUS VIDEO:

DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata