KONFERENCIJA BIOHEMIJSKOG DRUŠTVA SRBIJE U SANU: Mladi istraživači predstvljaju svoje rezultate

Lj.B.

19. 09. 2023. u 12:10

Dvanaesta konferencija Biohemijskog društva Srbije pod naslovom „Biochemistry in Biotechnology“ održava se u Beogradu od 21. do 23. septembra 2023. godine u SANU i na Hemijskom fakultetu Univerzitet u Beogradu, u saradnji sa ANSO projektom„Precission“.

КОНФЕРЕНЦИЈА БИОХЕМИЈСКОГ ДРУШТВА СРБИЈЕ У САНУ: Млади истраживачи предствљају своје резултате

fot: Z.Jovanović

Otvaranje je u četvrtak, 21. septembra, u 9 sati, u Svečanoj sali SANU. Konferenciju podržavaju Odeljenje hemijskih i bioloških nauka SANU i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. U programu konferencije učestvovaće 103 predavača iz Srbije i inostranstva (Austrija, Belgija, Belorusija, Grčka, Nemačka, Slovačka, Turska, Francuska, Hrvatska i Crna Gora).

Pored predavanja po pozivu, koja drže perspektivni mladi istraživači iz četiri velika univerzitetska centra u Srbiji (Kragujevac, Niš, Beograd i Novi Sad), ove godine biće održano i deset predavanja po pozivu predavača iz inostranstva. To je prekretnica u organizaciji konferencije, zahvaljujući kojoj ona prerasta u naučni događaj međunarodnog karaktera.

Kao i do sada, najveći broj učesnika biće studenti doktorskih studija i mladi istraživači koji su u prilici da svoje rezultate prikažu široj naučnoj zajednici u okviru dve poster sekcije i kratkih usmenih izlaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)