STIŽE ZAHLAĐENJE: Sutra potpuno oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima, grmljavinom

Tanjug

23. 09. 2023. u 13:17

U SRBIJI će sutra biti umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom grada, kao i najvišom dnevnom temperaturom do 27 stepeni.

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ: Сутра потпуно облачно и осетно хладније са кишом, пљусковима, грмљавином

Foto: M. Anđela/K. Mihajlović

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se obilne padavine, i to naročito u drugom delu dana, od 40 do 80 mm, a lokalno i oko 100 mm za 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 17 na severozapadu i zapadu do 27 stepeni na istoku i krajnjem jugoistoku zemlje.

I u Beogradu sutra oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, i to naročito u drugom delu dana, od 30 do 60 mm za 24 sata, lokalno i više.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 17 do 19 stepeni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak postepena stabilizacija vremena, u većini mesta prestanak padavina i postepeno razvedravanje, osim na jugu i jugozapadu gde će se zadržati oblačno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom od 24 do 28 stepeni. Za vikend novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz pad temperature.

BONUS VIDEO:

SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?