NAŠ PRIORITET JE SMANJENJE ŠTETNIH UTICAJA: Milorad Krstikeski, direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru

Promo

16. 10. 2023. u 12:00

VODEĆI se globalnom korporativnom strategijom - A Better Tomorrow, kontinuirano radimo na daljem razvoju nove kategorije proizvoda - smanjenu štetnosti, smanjenju štetnih uticaja poslovanja po životnu sredinu, a samim tim i pametnim upravljanjem vodom i otpadom kao najvažnijim resursom.

НАШ ПРИОРИТЕТ ЈЕ СМАЊЕЊЕ ШТЕТНИХ УТИЦАЈА: Милорад Крстикески, директор компаније БАТ за Србију и Црну Гору

Foto: Promo

Upravo zahvaljujući tome, trudimo se da doprinesemo lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo i društvu u celini.

Ovako, povodom velikog jubileja, 20 godina poslovanja BAT-a (British American Tobacco) u Srbiji, govori Milorad Krstikeski, direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru:

- Veoma smo ponosni na dve decenije uspešnog poslovanja BAT-a u Srbiji i jubilej koji nas je podsetio na sve značajne projekte koje smo realizovali, a koji se tiču investicija na tržištu, modernizacije proizvodnih pogona i razvoja poslovanja u skladu sa neizostavnim konceptom održivog razvoja.

* Možete li nam reći nešto više o daljim ciljevima BAT fabrike u Vranju?

- Zahvaljujući ispunjavanju globalnih ciljeva i izvrsnom kvalitetu poslovanja, fabrika u Vranju je danas jedna od najuspešnijih u okviru BAT Grupe, što umnogome doprinosi i lokalnoj ekonomiji i privredi Srbije. Kada je reč o budućim planovima, neki od primarnih ciljeva u narednom periodu su postizanje čak 10 odsto većeg obima proizvodnje do kraja tekuće godine, kao i početak izvoza duvanskih brendova u druge BAT fabrike u okviru EU. Iduće godine planiramo da ostvarimo rekordnu proizvodnju od dolaska na tržište, a verujemo da ćemo širenjem kapaciteta ujedno i značajno proširiti tim, što će pospešiti razvoj juga Srbije. Najbolji pokazatelj svega pomenutog je činjenica da je našoj fabrici u Vranju, kao jedinoj evropskoj fabrici u BAT grupi, treću godinu zaredom dodeljena BAT-ova Globalna nagrada za kvalitet.

* Razvoj alternativnih proizvoda postaje najvažniji aspekt duvanske industrije, kako kompanija BAT pristupa ovoj kategoriji proizvoda i kako su ih potrošači na našem tržištu prihvatili?

- Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u istraživanja i razvoj proizvoda nove generacije, BAT potrošačima nudi širok portfolio proizvoda smanjene štetnosti u tri kategorije - proizvoda za zagrevanje duvana kao što je glo, e-cigareta i nikotinskih proizvoda za oralnu upotrebu. Kada kažemo koncept smanjene štetnosti, mislimo na novu generaciju proizvoda bez dima, nastalih zahvaljujući spoju nauke i visoke tehnologije, što je prioritet naše kompanije na globalnom nivou.Na primeru novog glo hyper X2 uređaja, primećujemo da su korisnici u Srbiji postali sve otvoreniji prema proizvodima za zagrevanje duvana. Međutim, isto tako naglašavamo važnost uspostavljanja odgovarajuće regulative. U saradnji s državom i relevantnim organima, doprinosimo stvaranju zakonskog okvira koji se bazira na temeljnoj proceni rizika. Naš cilj je da se potencijal alternativnih proizvoda bez dima jasno prepozna u poređenju s tradicionalnim duvanskim proizvodima. Važno je da ovi proizvodi budu strogo nedostupni maloletnicima, dok će odrasli pušači biti adekvatno informisani o konceptu smanjenja štetnosti.


Odgovorno poslovanje

BAT, ističe Milorad Krstikeski, ostaje posvećen predvođenju tržišta ka manje rizičnim alternativama:

- Nastavljamo s ulaganjem u inovacije, održivo poslovanje i saradnju sa državnim organima kako bi se obezbedila sigurna i odgovorna upotreba alternativnih proizvoda bez dima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)