PAKETIĆI DOBROTE ZA OZDRAVLJENJE: Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke darivala mališane u Dečjoj bolnici u Novom Sadu

J. S.

21. 10. 2023. u 12:11

SA blagoslovom Episkopa bačkog Irineja, na svešteni spomen svetih mučenika Sergija i Vakha, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanacković“ darivala je paketiće deci koja se leče i oporavljaju na Klinici za dečju rehabilitaciju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

ПАКЕТИЋИ ДОБРОТЕ ЗА ОЗДРАВЉЕЊЕ: Добротворна установа Епархије бачке даривала малишане у Дечјој болници у Новом Саду

Eparhija bačka

   U amfiteatru Instituta paketiće su preuzeli profesor dr Jelena Antić, direktor Instituta, dr Andreja Đuretić, osoba zadužena za odnose sa javnošću, Snežana Trkulja, glavna sestra Klinike za dečju hirurgiju, Slavica Sekulić, glavna sestra Klinike za dečju rehabilitaciju, i Jasmina Cvetković, glavni sanitarni tehničar  Instituta.

Eparhija bačka

 Uz molitvene želje za što skorije ozdravljenje, u ime Dobrotvorne ustanove darove ljubavi i podrške oboleloj deci i njihovim roditeljima uručili su protojerej Branislav Mrkić, nastojatelj kapele Svetog apostola Luke pri Kliničkom centru Vojvodine, i protonamesnik Lazar Majstorović, upravnik Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke.

   Direktorka Instituta dr Jelena Antić je Dobrotvornoj ustanovi uručila zahvalnicu za gest ljubavi i pažnje prema oboleloj deci koja se leče i borave na Institutu.

   U pripremi paketića učestvovale su sestre iz Kola srpskih sestara Eparhije bačke i učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Novog Sada. Ova akcija je deo delatnosti Dobrotvorne ustanove u okviru projekta „Dobrotoljublje“, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu